Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. selamlar hocam sorum biraz uzun olacak benim rahatsızligim 2 yil önce makatta yanmayla başladi devlet hastanesine genelcerraha gittim makatimda yanma var dedim doktor rektal tuşe muayene yapti yanma çatlaktan olur dedi birde hemoroid başlangici var anuste görünen dedi hocam çatlak olsa dişardan görünmezmi rektal tuşe muayene yaparken bak hocam yandi içerisi dedim doktor icerde çatlak vardir ondan yanar dedi hocam benim agridan fazla yanma vardi internetten bakiyorum görsellerde anüste dişarda çatlaklar gorünüyor benbile baktigimda catlagi görebilirdim ama görsellerdeki gibi görmedim neyse hocam doktorda muayeeden sonra ilaç yazdi anestol modet duphalak birde agri kesici ben bu ilaçları kullandim tekrar ayni doktoruma gittim hiç faydasi olmadi dedim doktor aynı ilaçlardan yine yazdi bu ilaçlari 6 ay kadar kullandim tekrar doktoruma gittim hocam hiç değişme yok rahatsizligim aynı dedim doktorum birde kolonoskobi yapalim dedi bir hafta sonra kolonoskobi yapti ayni doktorum kolonoskobi raporumu yaziyorum perine muayenesinde hemoroid ve anal fissür saptandi rektal tuşe normal bulunarak kolonoskobiye geçildi her hangi bir engelle karşilaşilmadan çekuma kadar ilerlendi çikiş esnasinda yapilan ayrintili incelemede tüm kolon segmentlerinde endoskobik bir patoloji tesbit edilmedi retroversiyonda ampulla rekti normol bulundu anal bölgede hemoroid saptandı tanı hemoroid anal fissür doktorum ilaçlara devam et dedi hocam faydasi yok dedim artik o doktora gitmeyi biraktim sonra özel bi hastaneye gittim ordaki genel cerraha da 1 yildir çekdigim rahatsizligi söyledim o da rektal tuşe muayene yapti hocam yanma oluyor dedim bu devlet hastanesinde yapilan kolonoskobi raporumuda götürmüştüm doktor rapora bakti 1 yildir fayda etmediyse ilaçlar dedi fissürün amaliyati var dedi yarin amaliyati yaparim dedi dikiş falan yok amaliyatta dedi sifingterotomi artik bende çaresizlikten tamam dedim diyersi gün amaliyati oldum hocam 10 ay oldu amaliyati olalihiç değişme yok yenibaşka bir hastaneye gittim ordaki genel cerrah kolonoskobi istedi kolonoskobim yapildi tani içhemoroid çatlakfalan yokmuş bu doktorda ilaçyazdi kullaniyorum yine değişme yok hocam bende catlak hiçmi yoktu acaba yanliş teşhismi yapildi önce fissür varrmiş mademki şimdi yokmuş önceyanma fissürden dediler şimdiyokmuş yanmam yine devam ediyor hocam ben boşamiamaliyat oldum bana bir zarari olurmu gaz kaçirmam falan olmadi birde hocamşimdi ben rahatsizligimi hemoroide bagliyorum yanmayi kaşinti sizlamayi şu an makatimda nohot gibi meme var ğörüyorum hocam sizce neyden oluyor yanma hocam işinizde başarilar dilerim

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Öncelikle internetteki görsellerden bakarak teşhis koymaya çalışmanız çok yanlış. Herkeste aynı durumda ,aynı derinlikte,aynı şekilde fissür olmaz. Doktorunuz gayet güzel muayene yapmış,cerrahi uzmanının muayenede olmayan bir şeyi var dediğini düşünmüyorum. Şikayetleriniz de fissürü düşündürüyor,kolonoskopi de de görülmüş zaten. 1 ayı geçen fissürlerde ilaçla geçmediğinde yani kronikleştiğinde botoks ya da ameliyat gerekir. Ameliyattan sonra da kabız ya da ishal olduğunuzda yüzeyel fissürler tekrarlayabilir. İç hemoroidler ağrı,yanma normalde yapmaz. Dışarı çıkıp giren hemoroidler (3.-4.derece) yapabilir.

  2. Hocam merhaba ben 19yaşındayım 9aydır keçi pisliği gibi parça parça dışkılıyorum ama şunu fark ettim mesela o gün 100gram falan kayısı yersem önce fazlaca gaz çıkarıyorum sonra da başta yine küçük parçalar gelse de sonra büyük normal yumuşak bir dışkı geliyor ve zaten keçi pisliği gibi olduguda dışkı çok sert oluyor bunun dışında başka bir problemim yok kilo verme vs gibi aksine aldım bu süre içinde ama dediğim gibi eğer kayısı gibi bir destek almazsam dışkım keçi pisliği gibi oluyor ailede kanser öyküsü yok benim sorunum ne olabilir

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Sert dışkılamanın en önemli sebebi dışkı geldiğinde bekletme,ertelemedir.Sizin yaşınızda az su içme,hareketsizlik (bilgisayar başında fazla kalma ) ve pskolojik sebepler keçi pisliği gibi dışkılamanın en önemli sebebidir.Yalnız kayısı yiyerek çözümleme yerine sebze,salata,lifli meyveler,bol su ve bol hareket ile de çözmelisiniz. www. sehersirin. com da beslenme önerileri geniş olarak anlatılmıştır. Sizde kanser düşündüren bir belirti yok.

  3. Hocam 3. Evre 4 boğumlu hemoroid teşhisi konuldu. Lastik bant uygulandı 2 yere. 16 saat sonra tuvaletimi yaparken kastikleri atmış. Çok kanamam oldu be her yeri şişti. Lastik bantlar zarar vermiş midir, çok kanamasının sebebi bu mudur? Hangi tedavi yöntemini kullanmalıyım

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Tedavi sonrasında ishal ya da kabızlık nedeniyle fazla ıkınma,ağır kaldırma gibi sebeplerle bant atabilir. Kanama fazlaysa aynı yere tekrar bant ya da laserle kanama durdurulabilir. Lastik bant sonrası bir zarar yoktur,o bölgede ödem oluşmuştur. Kanama fazla değilse ödemin geçmesi beklenir ve durum tekrar değerlendirilir.4. evre hemoroidlerde THD tercih edilebilir.

  4. Daha öncede yazmıştım size. Bana dikloron iğne -daflon hap ve ağrı kesici hap vermişti. 15 defa dikloron vuruldum. Çünkü ağrım çok fazlaydı. Şimdi de lavaboya çıkarken ağrım oluyor hala iyilesmedim sanırım ama kanama sonrası ilaçları kullanmamami söyledi Dr. Şuan sadece d3 vitamin alıyorum. Sizce tedavi ile ilgili olabilir mi bu kanama!? Sadece bir defa bu şekilde acile gidecek kadar coook fazla pihtili kanama oldu. 14gundur ameliyat oldum (2 longo ve 1lazer-ic hemoroid) teşekkürler cevabınızı bekliyorum? Endoskopi ve kolonoskopi şart mı sizce???

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Daha önceki sorunuzda lastik bant olduğunuzu belirtmişsiniz. Şu anda longodan bahsediyorsunuz. Lastik bant,lazer,longo aynı seanslarda yapılamaz.Daflon kanama yapmaz,Dikloron nadiren mide kanaması yapar,mide kanamasında siyah dışkı şeklinde kanama vardır. Ameliyatı yapan doktorunuz size yapılanı en iyi bildiğinden kontrole ona gitmelisiniz,en doğru cevabı o verecektir.

      • Dr hanım özür dilerim longo yapılmadı ben lastik bandın diğer adı longo sandım.. cevaplar için teşekkürler

  5. Merhaba. 11gun önce iki lastikle bir lazerle iç hemoroid tedavisi oldum. Ameliyat sonrası hiç kanamam olmadı. 12.gun aniden gece yarısı makattan istemsizce- bosalircasina kan ve pıhtı çıktı. Çok fazla kan ve pıhtı çıkınca acile ve aynı hastaneye- Dr a gittik.ama Dr bunun tedaviyle alakası olmadığını mide veya bağırsakları alakali olabileceğini söyledi. 28yasindayim bir gün ağrı kesici kullanmadım midemde hiç sorunum yoktu bağırsak probleminde hiç yoktu. Bunları söyledim ama bana kan tahlillerimin temiz çıktığını şuan problem olmadığını daha sonra isterseniz endoskopi ve kolonoskopi yapabilirsiniz dedi. Sizce bu yasadigim kanamanin gerçektn bu tedavi ile alakası yok mu? Cevabınızı merakla bekliyorum teşekkürler

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Lastik bantla boğma ve lazer (infrared koagülasyon) tedavisinin 10-15. günlerinde,lastik bantın atma döneminde nadir de olsa şiddetli kanamalar görülebilir. Sizde tedaviyle ilgili olup olmadığını doktorunuz muayenede değerlendirmiştir. Yaşınız genç olduğundan ilk planda kolonoskopi yapılması gerekmez. Hemen yapılması kolonoskopi hazırlık döneminde ishal olacağınızdan yapılan işleme de zarar verebilir. Benim fikrim bir süre bekleyin,en azından içeride uygulanan işlem iyileşsin,1 ay kadar sonra kanama devam ediyorsa ve doktorunuz uygun görüyorsa yaptırmalısınız.

      • Merhana Seher Hanim. Tekrar rahatsiz ediyorum ama size sormadan rahatlayamayacagim.İc hemoroitten Lastikle bogma ve lazer ile ameliyat olmustum 1ay oldu . kanamam olmuyordu agrim hala var ama son 3gundur ciddi bi agri ile lavabo oncesi gazli kan geliyor ardindan damla seklinde kanamam oluyor. Com ilginc bu kanamanin hemen ardindan rahatca tuvalete cikiyorum . ilk diskilarimin kenarlarinda kan oluyor ama bittiginde hic gormuyorm.dr umu aradim bana ameliyat dokularin iyilesmemistir. İki ilac verdi -MODET 1000 ve KORTOSKREM/ Ben ozel hastanede oldum ama sorular var kafamda:( islem dogru yapildi mi boyle sikayetlerim normal mi bu ilaclar dr umun yorumu dogru mu?suan izlemem gereken yol nedir? Lutfen bana tekrar cvp verin. Cok tesekkurler

        • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

          Lastik banttan sonra ağrı genellikle bu kadar uzun sürmez.Kanama daha fazla beklenir,sizde ilk zamanlar kanama olmamış. Daha bir ay olduğu için ektra bir durum olduğunu zannetmiyorum. Genellikle 2 ay sonra tekrar değerlendirme yapmak gerekebilir. Her hemoroidde,her tedavide süreç farklı olabilir,bu konuda herkeste aynı süreç olacak diye bir kural da yoktur.Görmeden,uzaktan,ne olduğunu tam bilmeden yapılan yorumlar sizi yanlış yönlendirir, kafanızı karıştırır. Sizin durumunuzu,yapılan ameliyatı en iyi doktorunuz bildiğinden probleminiz olduğunda o size daha fazla faydalı olacaktır.

  6. Slm.hocam bu gun basıma cok ilginc bir sey geldi dıskılama esnasında cok siddetli agrım vardı o esnada kollarımdan baslayarak ust kısmım buz kesildi ama ıkınmayı durduramadım az kalsın baygılık geciriyordum ondan bir saat sonra yüzüm gözüm sismeye basladı doktora gitim sadece zehirlenmeye bağladı.bana neden oldudunu cevaplarsanız çok sevinirim

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Vücudunuzda olan şikayetlerinizin makatla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Şiddetli ağrılarda soğuk terleme olabilir,fakat gözlerde şişme görülmez. Allerji,zehirlenme gibi durumlar için dahiliye uzmanına danışmanızda fayda var.

  7. hocam bende hemoroid var iki yildir tuvalette ıkındığım zaman nohut büyüklügünde iki tanede mercimek gibi şişlikler çikiyor dişkilama yaparken yaniyor bazede acimada oluyor hocam bu iç mi dışmi hemoroid nohut büyüklüğünde olan makatimin agzinda sürekli duruyor her gün kaşininiyor sürekli yanma var hocam kaçinci evre acaba doktor ilaç veriyor gonderiyor hiç faydasi yok

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Dışarıdaki memeler dış hemoroid,anal hematom,evre 4 iç hemoroid olabilir. Dışarıda devamlı olan memeler bazen de hiç zararı olmayan,hastalık sayılmayan cilt pilileri olabilir. Genellikle bunlar hemoroid zannedilir. Kesin bir şey söylemek için muayene etmek,özellikle anoskopla içeriye bakarak iç hemoroidleri de değerlendirmek gerekir.

  8. iyi günler hocam ben anal fissürden amaliyat oldum 6 ay oldu hocam amaliyatın risklerini araştirmamiştim bana bir zarari olurmu çok şükür şimdiye kadar gaz dişki kaçirmam olmadi bundan sonra ki yillarimda olurmu amaliyatta kesilen kasa dair bir sikinti yaşarmiyim kas nekadar kesiliyor yanma kaşinti ğibi şeyler olurmu cevabinizi bekliyorum hocam saolun

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Ameliyata bağlı gaz ve dışkı kaçağı ameliyattan hemen sonra görülür. Bazen hastalar ileri yaşlarda oluşan bu tip şikayetleri geçmişte oldukları fissür ameliyatına bağlasalar da asıl sebep yaşlılığa bağlı genel kas zayıflamasıdır.

  9. selamlar hocam makatimin içinde sürekli yanma var sanki aci birşey yemişim gibi sicaklik yanma var yediklerime dikkat ederim hoocam sürekli yanma neden olur

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makatınızda yüzeysel çatlaklar (ragat) ya da anal dermatit olabilir. Dışarıda meme varsa bazen dış hemoroidler de yanma şeklinde şikayet yapabilir. Kesin bir şey söylemek için muayene etmek,ek şikayetlerinizi bilmek gerekir.

  10. Merhabalar. Ben gecen ay muayeneye gelmistim sikayetim agriydi. Makatimda catlak ve perianal apse teshisi koymustunuz. Agrilarim gecti fakat agrilarim bittiginden beri makatimda iltihabımsı akinti oluyor. Kendiliginden gecer mi tedavi gerekiyor mu ?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Muayenede ayrıntılı anlatmış olmalıyım. Anal apse teşhisi koyduysam,fistüle dönme ihtimali % 50 civarındadır. Akıntı devam ediyorsa fistül oluşuyor demektir.Apseden sonra 3 ay beklemek,akıntı devam ediyorsa muayene etmek suretiyle fistül teşhisi konabilir. Fistül kendiliğinden, ameliyatsız geçmez. Apsenin fistüle dönüşmesini engelleyecek bir önlem de yoktur.

  11. hocam makatimda sizlama yanma kasinti var bir yil önce fissür amaliyati oldum yeni doktora gittim kolonoskobi yapildi hemoroid varmiş catlak yokmuş doktor ilaç verdi venotrek prokto glyvenol birde diski yumşatıcı hap bunları kullanıyorum otururken istirahat halindeyken sizlama yanma kaşinti neden oluyorki hemoroidden olurmu cevabınız için teşekkürler

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Kaşıntı, şiddetli ağrı değil de hafif sızlama hemoroidden olabilir. Doktor muayenede ve kolonoskopide gördüyse benim görmeden bir şey demem doğru olmaz. Kabız ya da ishal olmayın,tuvalette uzun kalmayın,ıkınmayın.

  12. hocam bikac sorum daha olacak ogünku soruma fıssür amaliyatı ciltteki kesi yerinde kasintı batma olabilir demişsiniz ne kadar sürer batma kasıntı hocam kafama takılan soruları soracam amaliyat olalı 10 ay oldu çok şükür simdiye kadar diski gaz kaçirma olmadı bundan sonra olurmu yas ilerledikce falan çünkü amaliyati araştirmadan oldum doktora gittigimde doktor karar verdi esimde tamam dedi benim düşünmeme firsat kalmadı diyersi gün oldum amaliyatı kesilen kasta agrı sizlama batma yanma her hangi anormallik farklıilik anotomisi kisaca makatta istirahat halindeyken yani makatin normal halinden bir degisiklik olurmu fissurum iyi olmus kafama takılan tek sey kesilen kas çunku hazır saglam kasın kesiliyorya korkum o hocam biraz kuruntuluyum cevabınız icin teşekkürler allah gönlunuze göre versin

  13. Hocam fissür ameliyatında cildte kesilen yer kaşıntı,acı yapar mı? Ben fissür ameliyatı olalı 10 ay oldu.Doktora gittim fissürüm iyi olmuş. Ama cild te kesi yerimi acaba kaşınıtı iğnelenme oluyor hergün. birde hocam fissür ameliyatında kesilen kas da bir farklılık oluyorumu? hissedermiyim. Yoksa ameliyattan sonra fissür iyileştikten sonra normale mi dönüyor?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Kesilen ciltte nerede olursa olsun kaşıntı,batma olabilir. Kontrolde de doktorunuz bir aksilik görmemiş. Kasın kesildiğine dair bir şey hissedemezsiniz. Fissür iyileştikten sonra kesildiği için kas eski haline gelmez. Botoks uygulamasında fissür iyileşince 6 ay sonra kas eski haline döner.

  14. Semra Özdemir

    Hocam merhaba, kayınpederim de kanser olma şüphesiyle kolon dan kolonoskobi çekildi.
    Sonuçları:Makroskopik bulgular
    1-0,4*0,1*0,1cm ölçüsünde 1adet kirli beyaz renkli parça doku parçası
    2- 0,2*0,1*0,1cm ölçüsünde 2adet kirli beyaz renkli doku parçası

    Patolojik tanı:
    1-Sıgmoıd kolon, polip, polipektomi
    -tubuler adenom (hıgh grade dısplazı izlenmesi)
    2-Rektum dıstali 2adet kolonoskobi biyopsi
    -Fokal kripto, Lamina probriada seyrek polimer nüveli lökositleri içeren miktarı iltihabı infiltrasyon, hiperemi, ödem

    Alındığı yer: C18. 9kolon,bbt 8211/0 tübüler adenom

    Sonucta bunlar çıktı Dr.una Nisan da gidecek o zamana randevu verdiler acil gitmemiz gereken bişey var mı yorumlayabilir misiniz rica etsem dönüşünüzü bekliyorum hocam.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Sigmoid kolondan alınan polip yüksek ihtimalle kansere dönebilecek bir polipmiş. Kolonoskopide polipin tamamen alınıp alınmadığını bilmek gerekir. Tamamen alındıysa şu anda sorun yok,belli aralıklarla alınan yer kontrol edilmeli. Polip alınmayıp yalnızca örnek için biyopsi alındıysa polip tamamen alınmalıdır. Kolonoskopi sırasında tüm kolonun incelenip incelenmediğine, kolon temizliğinin iyi olup olmadığına (barsakta dışkı varsa) göre tekrar kolonoskopi gerekebilir. Bu nedenle doktorunuza gitmek için nisan ayını beklemeyin.

  15. Merhabalar hocam benim makatımda batma var dışkılama yaparken çok acıyor yanıyor ardından kaşınıyor.Makatımı ıstırahat halindeyken sıkıyorum batma var.Hocam makat derim çok hassas tahriş olmuş gibi içide dışıda yanıyor dokunamıyorum bile ve dışarda sürekli kaşınma var iğnelenme, regl olduğum zaman adet kanım bile makatımı yakıyor kaşındırıyor. doktora gittim kolonoskabi yaptı sonuçda iç hemoroid çıktı.doktor ilaç yazdı ilaçları kullanıyorum şikayetlerim aynı.Hocam hemorid te bu kadar rahatsızlık olur mu? bilgilendirirseniz sevinirim…

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      İç hemoroidde kaşıntı pek görülmez. İç hemoroidler dışarı çıkıp ıslaklık sebebi olursa yani 3 veya 4.derecede olursa görülebilir. Böyle bir durum yoksa fistül,siğil gibi hastalıklar da kaşıntı yapabilir. Ayrıca barsak parazitleri sebep olabilir,dışkı tahlili yaptırmak gerekir. Makatınızı az ya da çok fazla yıkamayın,yıkarken sabun,deterjan kullanmayın, mutlaka kurulayın. Dışkılama öncesinde anüsün içine doğru ve etrafıa vazelinli kremler sürün. Dar ve sentetik çamaşır giymeyin. Acılı baharatlı,kakaolu,kafeinli gıdalardan uzak durun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir