Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. Seher hocam merhaba, anüs çevremde çok küçük bir kızarıklık mevcut ve elimle dokunduğumda yanma oluyor. Bunun dışında herhangi bir akıntı meme kanama vb gibi bir durum yok. Sadece yanma olan bölgeye doğru bir kanal gibi çizik var. Yurt dışında olduğum için muayene gidemiyorum şimdilik hafifletmek için neler yapabilirim. Bu durumun sebebi ne olabilir?

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Muhtemelen pişik şeklinde bir cilt lezyonudur. Yağlı kremler sürebilirsiniz, yurtdışında ve bephanthenee benzer ne var bilemiyorum. Kuru tutun, tahriş edici şekilde yıkayıp silmeyin. Ama birkaç gün içerisinde geçmezse yine mutlaka muayene olmalısınız

      • Hocam iyi günler 10 gün önce makat ‘ın dış tarafında şişlik vardı kuvvetli ağrı yaptı genel cerrahi doktoruna gittim ultrason çektiler apse yokmuş enjeksiyon var dedi doktor iki tane iltihap kurutucu antibiyotik verdi ilk gün kullandım ağrı yı anında kesti ilaçları kullandıktan sonra hafif ara ara akıntı yapmaya başladı beyaz renk te oluyor iltihap akıntısı gibi şişlik te az bir şey kaldı bu akıntı geçermi teşekkür ederim

        • Op. Dr. Seher Şirin

          Ponksiyon yaptıklarında apse oluşmamışsa, şu anda akıntı varsa muhtemelen yine bir enfeksiyon idi. Antibiyotik ile de güzel cevap vermiş. Akıntı bir süre daha devam edebilir. Kesilmezse yine bir makat hastalığı olan fistül oluşmuş olma ihtimali yüksektir. Bu durumda tekrar muayene ve ameliyat olmanız gerekebilir. Birkaç ay sonra akıntı kesilmezse mutlaka kontrol olmalısınız. Çünkü apselerin, anal iltihapların büyük bir kısmı (%50-60) gibi bir oranı fistülle döner.

  2. Merhabalar hocam, geçen sene Temmuz’da tromboze hemoroid tedavisi görmüştüm sadece ilaç ve fitil tedavisi almıştım. Tedavim bittikten bir kaç hafta sonra dışkılama sırasında kanama fark ettim ve bu sadece bir gün sürdü ancak hemoroid memesi hala duruyor. Hiçbir kanama ağrı vs yok sadece normal hemoroid memesi gibi bir meme geliyor ele. Bu normal bir durum mu? Anal cinsel birliktelik anal fistül gibi hastalıkları tetikliyor mu? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Hemoroid anal fissür gibi hastalıklardan sonra ciltte bir büyüme olabilir, meme şeklinde bir uzantı görünebilir. Bu bekçi meme dediğimiz bir durumdur. Hiçbir zarar vermez, ağrı kanama gibi belirtiler de yapmaz. Ne olduğunu bilmek için mutlaka muayene etmek gerekir. Anal cinsel birliktelik fistülü tetiklemez. Makat fissürürünün yani çatlağın önemli bir sebebidir (fissür ve fistül farklı hastalıklardır). Ayrıca travmatik anal ilişki zaman içerisinde anal kaslarda hasar yapabilir. Bu nedenle aşırı travmatik kaçınmalısınız

  3. Hocam merabalar ben de makat bölgesinde basur var bunu görebiliyorum fakat ağrı sızı kanama yok sadece büyük abdesti yaparken biraz zorlanıyorum yani bıçakla kesiyorlarmış gibi oluyo ne yapmalıyım ?

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Dışkılarken bıçakla kesilmiş gibi ağrı genellikle makat çatlağı yani anal fissürde olur. Dışarıda elinize gelen meme fissürün bekçi memesi olabilir. Bu tip cilt pilileri genellikle hemoroid zannediliyor. Tabii ki kesin teşhisi için muayene olmanız şarttır. Dışkılarken zorlanmamanız için beslenme alışkanlıklarınız doğru olmalı. Bol sebze, salata, lifli gıdalar, bol su tüketmelisiniz. Dışkınız gelince ertelemeyin.

      • Hocam merhaba makatta bir tane meme dediğimiz çıkıntıdan var ara sıra kanamada oluyor ve çok kanıyor sonra birkaç saat sonra rahatlıyorum ve bu çıkıntı kayboluyor ara sırada sümüksü jel geliyor çatlama mı var acaba?

        • Op. Dr. Seher Şirin

          Kanadıktan sonra geçiyorsa anal hematom ya da tromboze hemoroid olabilir. Çoğunlukla kabızlık,ishal, zorlu dışkılama, ıkınarak dışkılama, tuvalette uzun süre oturma, ağır kaldırma, ani hapşırma gibi durumlar sonrasında oluşur. Tekrarlamaması için bu eylemlerden kaçınmalısınız. Fakat makattan bir kanamadan bahsediyorsak tümör (kanser) gibi hastalıklarının olmadığını hiçbirimiz söyleyemeyiz. Kesin teşhis için mutlaka muayene gerekir.

  4. Hocam merabalar ben muayeneye gittiğimde doktorum bana basur başlangıcı olabilir çok ıkınmamaya özen göster ve her sabah bi tatlı kaşığı zeytinyağı iç dedi bi haftadır yapıyorum önceden çok zorlanırdım şuan büyük abdestimi rahat yapıyorum ama yaparken ilk çıkışı zor oluyo ve hala sarkanlar var onları elimle itmeli miyim? Yoksa kendiliğinden geçmesini mi beklemeliyim ?

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Eğer dışkılarken dışarıya sarkan ve kendiliğinden girmeyen iç hemoroid memeleri varsa tedavi aşamasına gelmiş demektir. Yalnızca ıkınmamak ya da kabız kalmamak ilerlemesini engeller, ama fazla geriletmez. Lastik bantla boğma ve infrared koagülasyon gibi ameliyatsız yöntemler yapılabilir. ilk andaki zor dışkılamanız dışkılamayı ertelemenizden dolayı olmuş olabilir. Bol sebze yemelisiniz, bol su içmelisiniz ve yürüyüş yapmalısınız. Kesin teşhis ve tedavi önerileri için muayene olmanız şarttır

  5. Hocam cevabınızı okudum cevabınız için teşekkür ederim makat bölgesine dolgu yapabiliriz yazmışsınız bende böyle bir tedaviyi olmak istiyorum belki makat bölgemdeki akıntı geçer size sormak istediğim şey dolgu kaç defa yapılıyor ve kaç ay etkili oluyor etkisi kalıcımı geçicimi sormak istediklerim bu kadar en yakın zamanda randevu alıp size gelicem dolguyu geldiğim gün içerisinde yapar mısınız birde dolgu enjeksiyonunun ücreti ne kadar teşekkür ederim.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Dolgu geçici bir çözümdür. Eğer dolgu işe yararsa sonra sizin karın kısmınızdan yağ dokusu alınıp anüse kendi yağınız enjekte edilebilir. Dolgu maddesi 4-6 ay kadar etkili olur. Yağ dolgusu daha uzun sürelidir fakat tam olarak kalıcı olmayabilir. Bahsettiğim tedavinin %100 garantisi yoktur. Çünkü sizde ameliyat ya da başka bir yırtığa bağlı bir doku defekti yok(bu t,ip hastalarda başarı oranı yüksektir). Sizin şikayetlerinize istinaden böyle bir tedavi öneriyorum, fakat dediğim gibi %100 garanti veremem, iyi geleceğini umuyorum. Yarın bizim WhatsApp numaramızdan (0 542 621 0 888) sorarsanız dolgu maddesinin fiyatını öğrenip size döneriz. Çünkü dolgu maddesinin fiyatı günlük değişim göstermektedir. Bu ilacı elimizde bulundurmuyoruz, gerekince alıyoruz.

  6. hocam merhaba size bu aralar devamlı şikayetlerimle ilgili yazıyorum sorularıma cevap yazmıyorsunuz anlıyorum ki sizi rahatsız ettim benim amacım sizi rahatsız etmek değil sadece derdime derman arıyorum bu makat bölgemdeki akıntı psikolojimi alt üst ediyor ben bu akıntıdan kurtulmak istiyorum size söylediğim gibi ben ergenliğin verdiği cahillikle makat bölgeme cisim soktum o günden beride asla böyle bir şey yapmadım ama bu yaptığım makat bölgeme hasar verdi ben bu makatımdaki hasarı anlaya biliyorum eğer bu durum beni çok rahatsız etmese ne bir doktora giderdim ne size gelirdim nede bu kadar bu sorunumun bitmesi için uğraşırdım ama çok rahatsız ediyor hayatımı etkiliyor bu durum yüzünden psikolojik ilaçlar kullanıyorum hocam siz bu konuda tecrübeli bir doktorsunuz makat bölgemdeki bu akıntı anoplastiyle ve ya makat daraltma ameliyatıyla geçeceğine ben inanıyorum siz ne önerirsiniz belki az bir akıntım ameliyattan sonra olabilir onu kabul ediyorum ama makat bölgemdeki yumuşaklık ve gevşeklik bu ameliyat yöntemlerinin biriyle anoplastiyle veya daraltma ameliyatıyla çözüleceğine inanıyorum sizde onay verirseniz ben bu ameliyatı kendi rızamla olmak istiyorum lütfen bir cevap yazın bu sorumu cevapsız bırakmayın. teşekkür ederim

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Sorunuza daha önce de cevap verdim, hiçbir sorudan rahatsız olmam. O açıdan rahat olabilirsiniz. Ancak daha önce de cevap verdiğim gibi sizin sıkıntılarınızı objektif olarak muayene ve tetkiklerde göremiyoruz, bulamıyoruz. Anoplasti ameliyatı zannettiğiniz kadar kolay bir ameliyat değil. Sonrası çok sıkıntılıdır, darlık oluşabilir. Bu seferde dışkınızı yapamazsınız, düzeltme şansımız da yok. Üstelik kasların gevşekliği anoplasti ile çözülmez. Başka biyofeedback gibi makat kaslarına uyarılar vererek güçlendirilebilir. Kendi rızanızla olması önemli değil. Çünkü bir hastadan iyi sonuç alamazsak biz de en az hasta kadar mutsuz oluruz. Ciddi bir patoloji bulamadığımız için herhangi bir tedavi de öneremiyorum. Bu kadar sıkıntılarınızı da anlıyorum. Dilerseniz makata dolgu maddesi enjekte edebiliriz, ir süre. En azından sıkıntı yaratırsa geçicidir, tedavi olumlu sonuç verirse daha kalıcı bir çözüm bulmaya çalışırız

  7. seher hocam merhaba size beş altı ay önce gelmiştim anal manometre filmimle beraber şikayetim makat bölgemden gelen akıntıydı bana kegel egzersizi verdiniz altı aydan beri egzersizleri düzenli bir şekilde yapıyorum ama yine makat bölgemden akıntı geliyor hiç bir değişme yok kegel egzersizlerinin hiç bir faydasını görmedim makat bölgeme değdiğimde o bölgemin çok yumuşadığını ve kaslarımın gevşediğini anlıyorum hocam bu egzersizlerin dışında yapılabilecek başka bir yöntem var mı makat estetik veya daraltma ameliyatı benim bu akıntı sorunumu çözer mi eğer bu ameliyat beni bu akıntı sorunundan kurtaracaksa ben bu ameliyatı size olmak isterim cevabınızı bekliyorum ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Daha önce size ayrıntılı şekilde açıkladığım gibi makatınız da ciddi bir problem bulamamıştım. Anal manometride de herhangi bir bozukluk yoktu hatırladığım kadarıyla. MR çektirdik mi tam hatırlamıyoru. Kaslarda bu tip zafiyet olsaydı, yumuşama olsaydı muayenede anlardım. Muayene de ve manometrede makat kaslarında bir gevşeme yoktu. Fazla terlemeye bağlı ıslaklık ve akıntı hissi olabileceğini düşünüyorum. Benim bulamadığım gibi başka doktorlar da bulamamıştı sanıyorum. Bir bozukluk olsaydı mutlaka muayene ve tetkikler de çıkardı. Böyle bir ameliyat mümkün değil. Çünkü daha henüz teşhisi koyamıyoruz. Makata mecbur kalmadıkça ameliyat yapmamak gerekir. Çünkü bu sefer de fazla daralırsa ki sizde ciddi bir genişleme yok. Makat darlığı çok ciddi bir problem yaratır

  8. Hocam merhabalar 4 yıl önce makat bölgesinde ıslaklık ve yıllardır gecmeyen bir kalıntıyla beraber akabinde mide ekşimesi sac dökülmesi ve agızda dışkı kokusu ve dilde bir kabartıyla beraber bir enfeksiyon gecirdim sed 57 crp 27 egfr 87 ıge 880 ve trombositlerde 150000 lerdeydi agumentin klaritromisin ve sonunda novosef kullanarak enfeksiyonu kontrol altına aldım lakin yinede ara sıra sed ve crp yukseliyordu aradan 5-6 ay gectiki sag kurek kemiği bölgemden künt sesi geldi ve hayatım alt üst oldu gögüs kafesim ve sırt bölgemde catırdamalar agızda dışkı kokusu diş etlerinde şişlik ve acı dişlerim sallanmaya başladı kalp carpıntıları cilt altında elime gelen şişlikler ve cıtırdamalar cift görme yürürken kulak cıtırdaması vs 5 kere endoskopi 2 kere kolonoskopi bir cok mr ve tomografi cektirdim kimse bişey bulamadı herkes psikolojik deyip gönderdi makatımdaki kaşını ve akıntı gecince sırtlarım agırmaya başlıyor kaşıntım artıncada agrılarım azalıyor 4 yıldır uyuyamıyorum makatımdaki kokuyla agzımdaki koku aynı lütfen yardımcı olun gerekirse muayeneye gelirim saygılarımla

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Makattaki kaşıntı ve akıntı dışında tüm şikayetleriniz cerrahi ile ilgili bir problem değil gibi görünüyor. Daha çok dahiliye hastalıklarının incelemesi gereken belirtiler var. Makattaki akıntı ve kaşıntı için muayene gereki. Makatta apse ve yaygın enfeksiyon olursa ancak CRP ve sedimantasyon yükselir. Öyle bir durumda da yalnızca kaşıntı ile kalmaz, ciddi ve şiddetli ağrılar olur. Zaten bu kadar tahlilleri yükselten bir apseyi hiçbir doktor görmemezlik edemez. Öyle bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum ama makat hakkında muayene etmeden bir şey demek zor

  9. Mrb hocam bende 10 yıl önce felan yırtık oluştu kabızlıktan dolayı min3 günde genelde 4 günde bir tuvalete gidiyorum. Haliyle çok sert ve zor oluyor.o zman verilen kremi sıcak duş vs tam kullanadm yurtta kalıyordum. Bazen nüksetti bazen azaldı çok acılı kanamalı zamanlar oldu. Kabızlık için gittiğimde senin rutinin bu alış bağırsak tembelliği var dediler. Şu an kanama yok ama dışkılarken acıdan ölcem cam kesikleri var gibi acıyor ve sonrasında o gün üzerine bile oturamıyorm.pamdemiden dolayı gözle bile muayene etmek istemedi doktor anrecta krem yazdı 2. Günüm ama baş ağrısı dayanılmaz ağrı arada dürtüyor ve ishal yaptı kramp giriyor karnıma ağrı geçmiyor.10 yıllık bir olayda krem bir işe yarar mı ne yapmam lazım rektum kanserinden korkuyorum doktara söyledim umursamadı.2 yıl önce başka doktor krem vermemişti yapcak bişi yok lazerle yakabilirz demişti. Birde aynı kas yapısı içtede var senin o çok dar onu amaliyatla genişletmek lazım demişti sıcak bakmamıştım. Şu an çok çaresiz hissediyorm.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Kabızlık bir kader değildir, ‘senin rutinin böyle, bağırsağın tembel’ demek bence doğru değil. Bağırsağı yavaş yavaş bu rutinden çıkarmak gerekir, yoksa giderek kabızlık ilerler. 10-15 günde çıkar hale gelirsiniz. Bunun tek yolu bol su içmek, sebze ve Lifli gıdalar yemek, hareketi arttırmaktır. Sabah aç karına 2 bardak su için biraz hızlıca hareket edin, bağırsaklar hareket etmeye başlayacaktır. Ancak bu önlemler tek günde olmaz. giderek bağırsağımızın hareketi normale doğru değişecektir. Fissürde eğer ki makatta daralma varsa yani iç sfinkter dediğimiz sfinkterlerde kasılma varsa, ameliyat ya da botoks tedavisi çaredir. Botoks tedavisi de ameliyata yakın başarı sağlar ve hastaneye yatış anestezi gibi işlemlere gerek olmaz. Ben daha çok botoks tedavisinin öneriyorum. Çünkü ameliyatta olan yan etkiler neredeyse botoksta yok denecek kadar azdır, olsa bile hayat boyu kalmaz. Bahsettiğiniz krem çok baş ağrısı yapar, çoğu hasta dayanamayıp keser. Onun yerine başka bitkisel ilaçlar örneğin anuflex krem kullanabilirsiniz. Sıcak su makatı gevşetir. Kanama olmadığı için rektum kanseri olma ihtimali az ama muayene etmeden sizde kanser yok deme şansımız yok. Bu nedenle İlk fırsatta muayene olmalısınız. Eğer ki kaslarda kasılma varsa botoks tedavisi ile kurtulma şansınız yüksek

  10. merhaba hocam gaz kaçırma sorunu tedavi edilirse tamamen geçer mi yoksa az da olsa devam mı eder

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Gaz kaçırma probleminin neye bağlı olduğuna ve nasıl bir tedavi yapıldığına bağlı olarak değişir. Kaslarda bir güçsüzlük var ise sebebine göre bir takım tedavilerle güçlendirilebilir. Ameliyata bağlı olarak gelişti ise dolgu gibi yöntemlerle geçici tedaviler sağlanabilir. Önce teşhis için muayene olmanız gerekir. Sebep belirlenmesi gerekir, daha sonra tedavi planlaması yapılır

  11. pasif gay eşcinsel ilişkide dikkat etmem gereken nedir anal ilişki yaşıyacağım için çatlak oluşumu olmaması için hocam.

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Makat çatlağı oluşmaması için bol kayganlaştırıcı krem kullanılabilir.Travmatik davranılmaması önerilir. Başka önerilebilecek bir şey yok maalesef

  12. Merhaba hocam makat kısmında küçücük et parçası var ama hiçbir rahatsızlık ,acı oluşmuyor,neden olabilir ve ne yapmalıyım ?

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Makattaki et parçası şeklindeki lezyonların geçirmiş olduğunuz fissürün bekçi memesi olma ihtimali yüksektir. Bir hastalık değildir, tıbben alınması gerekmez. Ancak rahatsız oluyorsanız küçük bir müdahale ile lokal anestezi altında alınabilir. Kesin teşhis ve tedavi önerisi için muayene olmalısınız

      • Neden oluşur ve nasıl geçer acaba ameliyat dışında ,nelere dikkat edilmeli?

        • Op. Dr. Seher Şirin

          Önceki yorumumda belirttiğim gibi fissür dediğimiz makat çatlağı kronikleştiğinde yani hastalık uzun sürdüğünde ciltte bir büyüme olur biz buna bekçi meme diyoruz. Ameliyattan sonra rahatlıkla evinize gidebilirsiniz dışkılama yapabilirsiniz yıkayabilirsiniz. Bir miktar açık yara olur o yara için kremler veriyoruz. Ciddi bir ağrınız olmaz.Tabii bu durumda kesin bir şey söylemek için önce muayene ile bu memenin ne olduğu tespit edilmeli. Ameliyatda gerekiyorsa ne yapacağımıza karar verilmeli. Muayeneden sonra gereken tedavi hakkında geniş bilgi veriyorum. Tedavi sonrası yapacaklarımı anlatıyorum.Fakat ne olduğunu bilmeden kesin birşeyler anlatmam doğru değil

  13. seher hocam pasif eşcinsel ilişki yaşıyorum bu anal ilişkide bozulma olurmu yırtılma olmadı şimdiye kadar ama ilerde sorun olurmu

  14. Bu arada hocam memleketim olmanizdan büyük sevinç duyuyorum.

  15. İyi günler hocam .Benim 4 senedir ara ara devam eden fissür rahatsızlığın var.Fakat şu son zamanlarda baya bı sıkıstıyor.Dişkimi yaparken pek sıkıntım yok fakat öncesi ve sonrasiňda makatimin içinde cam batması ve birşeyler geziyormuş gibi oluyor.Kaşinti çok oluyor.Aneskop ve bundan iki yıl kadar önce kolonoskopide yapıldı.Birde hocam son zamanlarda makatimda ıkınma hissi oluyor .Tuvalete gidiyorum ama birşey yok .Hocam makatimda olan bu ikinma batma ve kaşıntı normalmidir .Kanamam yok .Tekrardan kolonoskopi yaptırmam gerekirmi şimdiden teşekkürler .

    • Op. Dr. Seher Şirin

      Kanama yoksa, ilk kolonoskopide polip ya da takip gerektiren bir durum tespit edilmemişse tekrar kolonoskopiye gerek yok. Ancak makattaki yanmayı ve tenesmus dediğimiz şikayetinizi açıklayabilmek için makat muayenesi olmalısınız. Anoskop muayenesini rutin her muayenede yapıyorum. Anal kanalı ve hemen içerisini daha rahat görüp değerlendirebiliyorum. Kabız ya da ishal olmayın. Sabah kalkınca 2 bardak su için ve 5-10 dakika hareket edin. Bağırsak hareketlenecektir, daha rahat dışkılayacaksınız. Dışkılama öncesinde makatınıza 2 dakika sıcak duş tutun. Sonra anüsün hafif içine doğru parmağınızla vazelin sürün. Sonra dışkılayın. Ağrı devam ederse tekrar sıcak duş tutabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir