Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. Sn hocam,Anal fistül lazer ameliyatı yapıyosunuz okudugum kadarı ile,yurtdısında yasadıgım icin bu operasyonu gecirmek icin gelsem ne kadar sure orda kalmam gerekır,sonrakı kontroller icin,ve mumkunse ucret bilgisi verebilirmisiniz lazer fistül operasyonu icin.Saygılarımla

  2. merhaba Hocam. 5 ay önce anal fissür ameliyatı oldum kabız olmamak için doktorum x-m tablet(ishal edici) verdi. Ama bende alışkanlık yaptı bırakamıyorum. 1 gün içmesem kabız oluyorum ve ağrım başlıyor.İçmeye devam ediyorum bu doğru mu? Teşekkür ederim.
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı
    Çok fazla ilaca dayanarak dışkılama önermiyorum. İlacı almadığınız günlerde kabız kalmamak için beslenme alışkanlıklarınızda değişiklik yapın.Bol su,sebze,lifli meyveler ve bol su tüketin,bol hareket edin.Dışkılama ihtiyacınız geldiğinde ertelemeyin.Çok mecbur kalırsanız arada alabilirsiniz.
    Geçmiş olsun

  3. Hocam 19yaşındayım makat bölgemde dışa doğru yırtık oluştu farkedeli 4-5gün oldu. Cam kesikleri gibi ağrılar ve yanma oluyor. Bi iki kez açık renk damla şeklinde kanama oldu. Büyük tuvalemi yapmaya korkar oldum. Tedavisi zor mu çok tedirginim.
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı
    Daha yeni oluştuğu için (akut fissür) tedaviye cevap alabilirsiniz. Tedavinin en önemli kısmı kabız olmamanız,yumuşak dışkılamanızdır. Bol sebze,salat,su,lifli meyveler tüketin.Dışkılamanız gelince bekletmeyin,ertelemeyin.Dışkılamadan önce ve sonra 5 dakika sıcak suya oturun.Kesin teşhis ve ilaç tedavisi için muayene olun
    Geçmiş olsun

  4. Kolay gelsin hocam beni gaz problemim var bazen yedigim yemek kötü etkiliyor hangi bölüme gitmem lazım tesekkurler
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı
    Dahiliye veya genel cerrahiye gidebilirsiniz. Şimdilik gaz için besinleri çok iyi çiğneyin,yavaş ve ağzınız kapalı yemek yiyin,yemek yerken konuşmayın.Gaz yapıcı gıdalardan uzak durun. Geçmezse muayene olmalısınız.
    Geçmiş olsun

  5. Hocam merhaba
    Babam als hastasi solunum cihazinda sadece baş kismi o da cok az aktif.mamaya bagli 1 yil once kalin bagirsak ameliyati oldu ve kolostomi torbasina baglandi iki uc gundur makatindan bir birbucuk bardak civari jelimsi balgamimsi sivi geliyo…sebebi nedir acaba?
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    İdeaklinik Bakırköy Genel Cerrahi Uzmanı
    Kolostomiden sonra bağısağın kolostomi sonrasındaki kısmının salgısı anüsten gelebilir. Salgının rengi,karakteri,kokusu değişirse muayene ile görmek gerekir.
    Geçmiş olsun

  6. Merhaba hocam, Bir kaç yıl boyunca makat kaslarında kasılma oluştu. Kaslar hiç bir şekilde gevşemedi ve hep ağrı yapıyordu. Bu arada dışkı çapı aşırı derece kalınlaştı ve sürekli makat ağzında takılıp kaldı. Afedersiniz bir yumruk genişliğinde gaita yaptığımı hatırlıyorum. Çok ızdırap verdiği için wc ye gitmeye korkar oldum. Bu durum bir kaç sene sürdü. O arada kolonoskopi yaptırdım. Bağırsakta bir rahatsızlığa rastlanmadı. Bir kaç ay önce makattaki kasılma kendiliğinden geçti. Çok rahatladım. Fakat sorun şu, şimdide büyük abdest geldiğinde tutmada zorluk çekiyorum. Seyrekte olsa ufak tefek kaçma oluyor. Acaba bu durum makat kaslarına zarar mı verdi?
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    İdeaklinik Genel Cerrahi Uzmanı
    Makat kaslarına bir müdahale,travma gibi yaralanmalar gevşeklik yapabilir. Gevşek demek için makat muayenesi ve gerekirse anal manometri (makat basıncı ölçme) yapmak gerekir.
    Geçmiş olsun

  7. Hocam İYİ GÜNLER
    Sınava hazırlandığım için sürekli oturuyorum . Birkaç gündür makatta çok hafif bir ağrı hissetmeye başladım. Ayağa kalktığımda hissetmiyorum. Herhangi bir kanama tuvalette zorluk olmuyor. Acaba bir hastalık başlangıcı mıdır?
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    Genel Cerrahi Uzmanı
    Makatta bir hastalık olduğunu düşünmüyorum.Oturmaya bağlı kuyruk sokumu veya bel kaynaklı ağrılar da makata vurabilir. Makattaki hastalıklar genellikle dışkılama sırasında sorun yaparlar.Kesin bir şey söylemek için muayene olmalısınız.
    Geçmiş olsun

  8. hocam iki ay önce botoks oldum hersey guzeldi zonklama geçmişti fakat sebze meyve kefir ve 3lt su tuketmeme ragmen son bi haftadır wc’de dışkı zor geçiyor.kanama oluyo nokta kadar.sebebi ne olabilir?Zorlanma var ama acı yok.sonrasında da agrı olmuyor ama dokununca feci acıyor ve ufak şişlik var çatlak tekrarlamış mıdır?botoksun etkisi devam eder mi
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    Genel Cerrahi Uzmanı
    İlk zamanlarda rahatladığınıza göre botoks etkili olmuş. Botoksun etkisi 6 ay sürer.Sert dışkıladıysanız fissür tekrarlamıştır ama makat adelesi botoksa bağlı olarak gevşemiş olduğundan kendiliğinden düzelecektir. Ya da ıkınma sonucunda anal hematom gelişmiş olabilir,kabız kalmayıp ıkınmazsanız geçecektir.Geçmezse doktorunuza kontrole gitmenizde fayda var.
    Geçmiş olsun

  9. hocam ıyı gunler yaklasık 17 gun önce iç hemoroıtten lazer ve kurutma fissür içinde botoks uygulandı.ama batma sızlama ve sıskınlık hıssı hala devam etmekte bu normalmidir tam olarak ıyılesme ne zaman olur kabız olmamaya ıkınmamaya ozen gösteriyorum.suya oturdugumda dısa cıkan meme oluyo o zamanla gerı gıder kuculurmu
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    Genel Cerrahi Uzmanı
    İşlemden sonra bir süre ödemden dolayı şikayetleriniz devam edebilir.Şikayetler aniden kesilmez,giderek azalma eğilimindedir. İlk güne göre kıyaslayın,eğer bir miktar bile olsa şikayetlerinizde azalma yoksa doktorunuza kontrole gitmenizde fayda var.
    Geçmiş olsun

  10. Hocam saygılar.sıklıkla ishal oluyorum.aynı zamanda makatta yaşlik hissediyorum.peçeteyle sildiğim zaman büyük abdes kalıntısı geliyor.normal zamandada kalıntı geliyor.bazende kaşıntı oluyor.peçeteyle sildiğim zaman çok az da olsa kan görüyorum.ne tavsiye edersiniz.hoşçakalın.
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    Genel Cerrahi Uzmanı
    Öncelikle ishalinizin sebebi araştırılmalı.Bağırsağın bazı tip özel iltihapları (chron veya ülseratif kolit gibi) ciddi hastalıklardır ve tedavi gerektirir.İshalde sulu dışkı maklattan sızıntı yaparak kaşıntı sebebi olabilir.Kesin bir şey söylemek için makat hastalığı açısından genel cerrahi uzmanına,ishaliniz için gastroenteroloji uzmanına muayene gerekirse kolonoskopi olmalısınız.
    Geçmiş olsun

  11. Hocam iyi günler benim sorum anal bolgeme kasindigi icin parmagimi sokmustum seneler once suan hic bir sikayet yok ama genel saglik yapilirken bir sey anlasilir mi yani bir sey olmusmudur muayene icin hangi doktora gitmem gerekiyor ve doktora ne demeliyim saygilarimla doktor hanim iyi gunler.
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    Genel Cerrahi Uzmanı
    Tek bir parmak olarak kaldıysa herhangi bir genişleme olduğunu zannetmiyorum. Muayenede parmakla muayene (rektal tuşe) yapılırsa makat kaslarının genişliği hakkında fikir edinilebilir. Doktora giderseniz yalnız doğruyu söylemeniz yeterli.
    Geçmiş olsun

  12. Merhaba hocam. Ben 26 kasimda size muayeneye gelmistim. Makat catlagim var 1 senedir. Cok derin bir catlak olmadigi icin beslenmene dikkat et ilaclari kullan demistiniz fakat ben ne kadar dikkat etsemde surekli acim var hafifliyo ama gecmiyo en ufak birseyde de tekrar fenalasiyor. Botoks uygulamasi benim durumumda olanlar icin uygunmudur? Basari orani kactir? Kocaeli / golcuk ten gelecegim icin gelmeden size danismak istedim. Tesekkurler…
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    Genel Cerrahi Uzmanı
    Fissür ilaçla tedavi olmadıysa botoks uygulanabilir. Derin olmayan fissürlerde önce tıbbi tedavi (ilaç tedavisi) uygulanır. Tedaviye yanıt durumuna göre botoks ya da ameliyat düşünülebilir. Botoksun başarı oranı %95 tir. Randevu alıp gelebilirseniz yeniden değerlendirir,gerekirse aynı gün botoks uygulayabiliriz.
    Geçmiş olsun

  13. Hocam kolay gelsin önceden makatimda bir şişlik vardı ağrı acı yoktu son 2 gündür makatim komple kabarmis şişmiş durumda çok kötü bir ağrı acı var oturamıyorum yürüyemiyorum suya oturdum anestol sürdüm fayda etmedi
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    Genel Cerrahi Uzmanı
    Daha önceden olan hemoroidiniz ya da çatlak memesi zorlanma sonrasında ödemi artmış olabilir veya boğulmuş basur,makat apsesi olabilir. Kesin teşhis için zaman geçirmeden muayene olmalısınız.
    Geçmiş olsun

  14. Hocam Saygılarımla ; Makat deliğinin Üzerinde veya kuyruk sokumunun bitiminde diyeyim siz daha iyi bilirsiniz… Yara gibi birşey var hafif ağrısı var bu ne olabilir… Cevabınızı Bekliyorum. Teşekkürler.
    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    Genel Cerrahi Uzmanı
    Yara olan yer makata uzak ve kuyruk sokumuna yakınsa kıl dönmesi ihtimali olma olasılığı daha fazla. Anüse yakınsa fistül olabilir. Her iki durumda da muayeneyle teşhisi kesinleştirdikten sonra ameliyat olmalısınız.
    Geçmiş olsun

  1. Pingback: Op. Dr. Seher Şirin (Proctoloji Uzmanı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir