Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. işim güvenlik çoğunlukla oturduğum için, oturduğum zaman her saat artarak yanma ile başlayarak artıyor. anüse doğru bi baskı ile devam ediyor. tuvalet sıkıntım da yok. ayakta iken bi sorun yok. kızarıklık dışında dışarda herangi bişey de yok kıl dönmesi de yok dışardan. araçla 1 saatlik yolu zor geldim bu sabah. bi genel cerraha çıktım muayene etti. fissül olmadığını bağsur olmadığını söyledi ve kolonoskopi istedi bide kalın bağırsağı görelim dedi. ne olabilir sorunum teşekkürler

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Dışkılarken ağrınız olmadığına göre daha çok makatın dışında herhangi bir tahriş ağrı yapıyor olabilir. Ya da otururken ağrının artması kuyruk sokumu kemiğiyle de ilgili olabilir. Genel cerrahi uzmanı muayene ettiğinde bir hastalık bulamaması iyi. İçeriden emin olmak için kolonoskopi istemiş olabilir. Anoskop imkanı olmadığı zaman içeriyi gözle görmek için mecburen kolonoskopi,rektosigmoidoskopi istenebilmektedir.

  2. Hocam merhaba
    Icine cok kapanik bir cocukluk gecirdim
    Makatima cisim ve parmak yardimi ile anal masturbasyon yaptim ama sonra cok pisman oldum suanda bende cok psikolik bir etki birakti makatimin kaslarinin gevsekligi cok ileri seviyede sunada oyle hissediyorum en son 5 6 ay once parmak yardimi ile 5 6 defa ard arda bosaldim anal masturbasyon yaparak ama geri donemiyorum kegel egzersizi yapmaya calisiyorum ama kaslar bir araya toplanmis gibi acilmiyor hic bunun icin zaman mi lazim yada baska oneriniz var midir ve hal ve hareketlerim nirmal insanlar disaridan boyle bir kaniya varabilir mi hocam intihara kadar gidiyorum galiba kafam hep oraya makatima takili

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makatınızdaki gevşeklik ciddi boyutta değilse kegel egzersizleriyle toparlayabilir. Fakat travma devam ederse toplaması daha zor olur.Hareketlerde bir değişiklik yoksa makattaki genişleme tabii ki dışarıdan belli olmaz. Muayene ile genişliğin derecesi belirlendikten sonra neler yapılabileceğine karar verilmelidir. Anüs cildinin altına dolgu maddesi uygulayarak anüste daralma sağlanabilir.

  3. Merhabalar hocam çok sıkıntılı bir dönemden geçiyorum sürekli şişkinlik ve dışkılama sorunum vardı kolonoskopi yapıldı sadece fissur tanısı koyuldu geçen sene Nisan ayında fissur ameliyatı oldum fakat hiç duzelemedim sonra başka doktor arayışına girdim sonra rektosel oldugumu ve fissur ameliyatının başarısız olduğunu söylediler rektosel ameliyatı oldum sekiz ay önce fakat duzelemedim üç ay önce tekrar fissur ameliyatı oldum ama hala dışkılama sorunu yapıyorum diskimin tamamını bir turlu bosaltamiyorum karnım sürekli sis sadece diskilamadan biraz önce gaz çıkarıyorum hocam bütün bu ameliyatları olmama rağmen hala duzelemememin başka nasıl bir sebebi vardır cevap verirseniz çok sevinirim

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Sorunlarınızın bir kısmı makat hastalıklarından çok bağırsaklarınızla ilgili diye düşünüyorum. Yoksa makatınızdaki fissürden 2 kez ameliyat sonrasında kurtulmanız gerekirdi. Eğer fissür,rektosel gibi hastalıkların sebepleri tedavi edilmezse (ishal-kabızlık-ıkınma-anal ilişki gibi) hastalıkların tedavisi zordur. Örneğin rektosel fazla ıkınmadan dolayı olmuştur. Ikınmanız devam ederse tekrarlayabilir ya da ameliyattan kazanılacak başarı daha az olur. Barsaklarınızda herhangi bir hastalık varlığı tespiti ve daha düzenli çalışması için gastroenteroloji uzmanına muayene olmanızda fayda var.

  4. Sayin hocam esim bahah lavoboya gittiginde makatindan bagirsak seklinde et parcasi dusmus ardindan yogun kanama olusmus ve gun icinde her vc ye gittiginde tekrarlayan kanama ne yapmak gerek ilk oluyor bu olay.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Bu kadar ciddi kanama(muhtemelen et parçası dediğiniz pıhtı) ciddidir. Kan kaybı da sorun yaratabilir. İlk planda kan kaybı açısından takip de gerekir. İlk fırsatta muayeneye gitmelisiniz.

  5. Hocam ben kabizdim büyük abdestimi yaptım ama çok zor yaptıktan sonra reçeteyle sildim kan geldi bu nedendir hala daha ara ara kan oluyo

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Kabızlığa bağlı olarak fissür,hemoroid gibi iyi huylu hastalıklardan olabilir. Ancak kanama önemli hastalıkların belirtisi olabilir. Bu nedenle muayene etmek gerekir. Muayenede anoskopla içerinin de görülebilmesi için anoskop muayenesi de yapılmasında fayda var. İlk önce kabızlığınızı düzeltmelisiniz. Bol sebze,salata,lifli meyveler ve bol su tüketin. Yürüyüş yapın. Dışkılamanız gelince ertelemeyin,bekletmeyin.

  6. Merhaba hocam bende 2 gündür makadatımın sol tarafında şişkinlik ve ağrı var ilk defa böyle bir sey başıma geldi sorun nedir ne yapmalıyım bana bir cevap verin teşekkürler.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makata yakın şişlik ve ağrı anal hematomda,pıhtılaşmış basurda,makat apsesinde olabilir.Dışkılamadan hemen sonra başladıysa anal hematom olma ihtimali, zonklayan ve giderek artan bir ağrı varsa anal apse olma ihtimali daha fazladır.Kesin teşhis ve tedavi önerisi için muayene etmek gerekir.Apse ise cerrahi müdahaleyle boşaltılmalıdır.

  7. hocam diskilamadan sonra makaa timin cikis yerinin hemen icersi makat agzinda yanma oluyor onceleri aciyi cok tuketirdim gunluk aci bibersiz yemek yemezdim simdi aciyi biraktim doktora gittim catlak yok dedi basur varmis ic basur anestol duphalak venotreks dolereks ilac yazdi kullaniyirum uc aydir halen yanma gecmedi neden acaba hocam sagolun

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      İç hemoroid nadiren yanma yapabilir. Fissür olsaydı doktorunuz görürdü. Kabızlığınızı düzeltmek için ilaç kullanmak yerine beslenme alışkanlığınızı değiştirmelisiniz.Bol sebze,salata,lifli meyveler ve bol su tüketin. Yürüyüş yapın. Dışkılamanız gelince ertelemeyin,bekletmeyin. Dışkılamadan önce 5 dakika sıcak suya oturup anüsün hafif içine doğru vazelinli pomat sürebilirsiniz. Şikayetler geçmediğinde kontrole gitmek gerekir.

  8. hocam her yil kolonoskobi yaptirmak zararlimi yoksa kontrol icin iyimi ben iki yildir yaptiriyorum bu yildayaptirmayi dusunuyorum cok sukur kolonda birsey yok temiz sadece ikinci derece ic hemoroid varmis cevap icin tesekkurler

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Her yıl kolonoskopi yaptırmak zararlı değil ama gereksiz. Kolonoskopinin de her müdahale gibi çok nadir de olsa bazı yan etkileri (komplikasyonları) vardır. Kolonoskopiyi gerektirecek durumlar vardır. 50 yaş üstünde şikayeti olmasa bile 5 yılda bir, ailede kolon kanseri olması, makattan kanamanın anüs muayenesi ve anoskop ile izah edilememesi,ani gelişen kabızlık,ishal gibi durumlar,önceki kolonoskopilerde görülmüş olan polip,kolit,ülser gibi hastalıkların takibi amaçlarıyla kolonoskopi yapılmalıdır. Sizde önceki kolonoskopinizde polip,ülser,iltihap görülmediyse,yeni gelişen bir kanama olup yaşınız 50 yaş üstünde değilse kolonoskopi bu yıl yaptırmanıza gerek yok. Yine de muayenenizi yapan genel cerrahi uzmanına şikayetlerinizi anlatın. Muayene sonrasında karar verilsin.

  9. Bur hafta önce büyük tuvaletimi tuttum. Tuttuktan 2-3 saat sonra tuvaletimi yaptım. Üzerinde 1 hafta geçti. Bu bir hafta boyunca bazen sabahları uykudan uyandım. Bazen de çok zor durumlarda kaldım. Makkatta çok ağrı oluyor zonklama şeklinde ağrı uzun sürmüyor ama çok etkili oluyor. Geçen afedersiniz ama gaz çıkarmadan önce çok can yakan bir ağrı geldi ama gaz çıkarınca gitti genelde tuvaletim gelince ağrılar başlıyor. Yaklaşık bir hafta boyunca böyleyim. Çok acı çekiyorum yardım ederseniz sevinirim hocam. Bu ağrıların sebebi nedir? Teşekkür ederim ?

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Dışkı bekletildiğinde suyunu çekerek katılaşır. Dışkılama sırasında da fissür,anal hematom,hemoroid gibi hastalıklara sebep olabilir. Bu durumlar ağrı yapabilir. Kesin teşhis ve ilaç tedavisi için muayene olmanız gerekir. Kabız kalmayın,ıkınmayın,dışkınız gelince ertelemeyin,bekletmeyin.

  10. Merhaba, benim anüs çevremde biraz şişlik var, ele gelen memeler şeklinde. Uzun süredir vardı ama ben önemsemedim, normal yapısı öyle sandım. Doktor endişelenecek hiçbir durum olmadığını ve geçene kadar ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Ağrı, kabızlık vb. durumlar yok, sadece görüntü. Henüz geçmemişken pasif olarak ve korunarak anal seksin bir sakıncası var mı? Hiç arkadan cinsel ilişkiye girmedim, bu yüzden cinsel yolla bir şey bulaştığını da sanmıyorum, sevgiler.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Şişlik dış hemoroidlerde,siğilde,anal apsede,anal hematomda olabilir. Doktorunuz muayenede önemli bir durum görmediyse ilaçla geçecektir demektir. Her ne kadar önemli değil dese bile anal ilişki zarar verebilir. Kontrole gittiğinizde doktorunuza sormanızda fayda var. Görmeden ya da hastalığınızın ne olduğunu bilmeden bir öneride bulunmak doğru değildir.

  11. Hocam küçükken anal mastürbasyon yaptım cisim ve parmak yardımı ile ara ara sonradan pişman oldum tövbe ettim ve bıraktım şimdi sorum şu hal ve hareketlerim normal ve yururken belli olur mu sizce yani oda normal ama herkes bana bakıyor gibi hissediyorum aklım hep genişlemiş gibi hissediyorum oraya takılı makatıma

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Makatınızın genişleyip genişlemediği ancak muayene ile tespit edilebilir. Genişleme yürüyüşünüze yansımaz. Tabii ki hormonal ya da psikolojik olarak feminen yürüyüşünüz varsa bu durum makatla ilgisizdir. Genişlemeden şüpheleniyorsanız genel cerrahi uzmanı muayene etmelidir.

  12. Merhaba hocam makat bölgemde (dışkıyla birlikte değil) dışkıdan sonra peçeteye az miktarda kan geldi bu olay 1 hafta içinde 3-4 kez oldu ve sonunda hastaneye gittim (HEMOGRAM) kan tahlili yaptılar ve sonuçları temiz çıktı ve 1 haftadan sonra kanama görülmedi. Şuan rahatım ancak sürekli gaz oluşuyor ve her tuvalete girdiğimde gaz çıkartıyorum üstelik dışkım hafif gri renkte çıkıyor.

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Hemogramda kan sayımında düşme yoksa önemli bir kanama olmamış demek ki. Gaz şikayetleri yanlış beslenmeyle ilgili olabilir. Hızlı yemek yemeyin. Besinleri ağzınız kapalı ve çok iyi çiğneyerek yiyin. Yemek yerken konuşmayın. Gaz yapan yiyeceklerden kaçının. Şikayetleriniz geçmezse, özellikle kanama olursa ileri tetkik (ultrason,gastroskopi,yaşınıza göre kolonoskopi vs.) gerekebilir.

  13. Hamit Özdoğan

    hocam benim hemoroidim var ama son günlerde kaşıntım daha sık olmaya başladı ve kaşıntının formatıda değişti sanki böyle daha içten batmalı bi kaşıntı gibi bişey oldu sebebi nedir

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Kaşıntının tek sebebi hemoroid değildir. Hemoroid dışarıda olduğunda, devamlı sulanma ıslaklık yapıyorsa kaşıntı yapar. Ayrıca makat fistülü,siğiller,fissür gibi makat hastalıkları ve anal dermatit, dışkıda parazit,şeker hastalarında şekerin yükselmesi,allerjik durumlar gibi sebepler de kaşıntı yapabilir. Sebebin anüs hastalıklarından olup olmadığının tespiti için önce genel cerrahi uzmanına muayene olmalısınız. Bazı tavsiyeler için sehersirin.com da makat kaşıntısı ile ilgili konudan faydalanabilirsiniz.

  14. Hocam merhaba büyük tuvaletimi yaparken agri yırtılma ve yanma oluyor hic bir sıkıntı yoktu 4..5 gündür var ne yapmalıyım yardıminiz icin tsk ederim

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Ağrı devamlı değilse muhtemelen yeni oluşmuş fissürleriniz var. Kabız ya da ishaliniz varsa düzeltmelisiniz. Dışkılama öncesinde 5 dakika sıcak suya oturduktan sonra anüsün içine doğru vazelinli pomat sürün. Fissür erken dönemlerde ilaç tedavisine cevap verebilir. Süre uzarsa,kronikleşirse ameliyat ya da botoks tedavisi gerekebilir.Kesin teşhis ve ilaç tedavisi için muayene olmanız gerekir.

  15. Hocam bu üç defadadır oluyor daha öncede oldu ilaç lar kullandım duzelir tim. Fakat ilaç kullandığım halde duzelmedim. Bişeyler yiyorum daha sonra karnimin sancisiyla büyük tuvaletimi yaparken kan bosaliyor bunun sebebi ne olabilir hocam

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Dışkılarken kan boşalması muayene etmeden,sebep bulunmadan ilaçla tedavi edilmez. Belki tesadüfen ilaç kullanınca kanama azalabilir ama bu hastalığın tedavi edildiğini göstermez. Makatttan tarif ettiğiniz gibi bol kanama hemoroid gibi iyi huylu hastalıklardan olabileceği gibi iltihabi bağırsak hastalıklarından veya barsak tümörü gibi önemli hastalıklardan dolayı olabilir. Anüsün muayenesi özellikle anoskop ile içeriye bakılması gerekir. Karın ağrısı ile birlikte olduğundan kolonoskopi de yapılması gerekebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir