Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunmasını gerektiğini belirttik, bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin olup, özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olmaktadır. 30 Yılı aşkın hekimlik tecrübesi olan Şirin’i bu sayfada yakından tanıma imkanı bulacağız.
Doktorunuz Sizlerden Gelen Soruları Yanıtlıyor
Uzmanımızı tanımaya geçmeden önce önemli bir hususu aktarmak istiyorum. Uzmanımız bu sayfada sizlerden gelen makat hastalıklarına dair her tür soruya yanıt vermektedir. Ayrıca Seher Hanım’ın daha önce meme hastalıklarıyla ilgili yıllarca çalışmış olmasından dolayı yine kadınların önemli sorunlarından olan meme hastalıkları,meme kanseri ile ilgili sorularınıza da yanıt verecektir. Her ne kadar bu site meme hastalıkları ile ilgisi olmasada kadın hastalarımıza, meme konusunda da bilgi aktarımı ricamızı kabul etmiştir.Sayfanın en alt kısmında yer alan soru ve yorum formunu kullanarak sorularınızı iletebilirsiniz. Maksimum 24 saat içerisinde uzmanımız sorunuza yanıt vermektedir. Şimdi uzmanımız hakkında bilgilere geçebiliriz.
1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde hayata merhaba dediğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailece Mersinde yaşamaya başlamış olup, ilk orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.
1985 Yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu
Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımı 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. 6 Yıllık eğitim sürecinden sonra 1985 Yılında doktor olan Şirin 2 yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekimlik yaparak tamamlamıştır. Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığından sonra 70.Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinde pratisyen doktor olarak 3 yıl görev yapmıştır.
1990 Yılında Uzmanlık Eğitimine Başladı
Mezuniyetinden 5 yıl sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin hayatında önemli bir yer edecek olan eski adı SSK. Samatya Hastanesi yani T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır. O yıllarda kadın doktorların pek fazla rağbet ve cesaret etmediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almıştır ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır.Burada gece-gündüz,oldukça yoğun , 4 yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.
Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı
1994 Yılında genel cerrahi ihtisasını aldıktan sonra ilk görevi yeri Şişli SSK hastanesi olmuştur. 1 Yıl süren görev sonrası genel cerrahi ihtisasını aldığı yer olan T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesine (o zamanki adı SSK Samatya Hastanesi) bu sefer Genel Cerrahi uzmanı olarak dönecektir.
18 Yıl Görev Yaptı
1997 Yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olarak ayrılmıştır. Binlerce insana umut olmuş, bir çok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilyut’ ta özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır. Çalışmış olduğu 1 yıl kadar (15 ay) süre içinde çalışma prensiplerinin daha çok para kazanma amacına yönelik olduğunu görmüş, bu prensibe direnmiştir. Fakat klinik sahibinin bu amaçla yaptığı psikolojik baskı nedeniyle ayrılmak zorunda kalmıştır.
İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:
Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması dolayısıyla genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle uğraşmış ve bu alanların hepsiyle ilgili olarak çalışmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğu kadın genel cerrahi uzmanı tercih eden kadın hastalar olmuştur. Bu nedenle kadınların muayeneden çekindiği konular olan meme ve makat hastalıkları alanında daha fazla çalışmıştır. Makat hastalıkları konusunda deneyimi nedeniyle erkek hastalarında tercihi olmaktadır.
Makat Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
İlgilendiği ve hizmet verdiği alanların başında makat hastalıkları gelmektedir.Makat hastalıkları alanında teşhis ve tedavisini yaptığı hastalıklara aşağıda göz atalım.
Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir. Dr. Seher Hanım hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat veya THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir.
Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Daha çok erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da doğrusu kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla yumak kapsül haline gelmesidir. İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da ilerleyen süreçte apse , kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı ile hayat kalitesini düşürür. Kesin çözüm yolu ameliyattır. Dr.Seher Şirin mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış olanlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Böylece hastanın hastaneye yatmasına,anestezi almasına ve günlerce ağrı çekip yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz.İleri derece olanlarda ise mikrosinüsektomiye yakın avantajları bulunan ameliyat çeşiti karidakis ameliyatını uygulamaktadır.
Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık makat çatlağıdır.hastalar makat yırtığı,makatta damar çatlaması olarak da tanımlarlar. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik,yara 1 ay içerisinde ilaçla ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.Tedavi edilmediğinde kronik hale gelecek ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekecektir. Doktorumuz Seher Hanım ameliyattan ve bazı yan etkilerinden korkan hastalarda sadece 1 dakika zaman alan botoks tedavisini uygulamaktadır..
Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroidde aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen hastalık yine kabızlık ve dışkılama esnasında ıkınma ile yakından alakalıdır. Ikınma anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. küçük ve ağrısız Tedavisi 1 cm alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.
Anal ve Genital Kondilom: HPV virüsünün sebep olduğu sivilce gibi lezyonlardır. Genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda anüsün içinin de anoskopla kontrolü ve anüste, rektumda varsa tedavisi gerekir.Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir.Bu nedenle sıkı takip altında ayda bir kontrol ederek çıkan her yeni lezyona tedavi uygulamak gerekir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakmak ya da radyofrekansla yakmak gibi tedavi yöntemleri vardır. Dr.Seher Şirin bu tedavilerden kriyoterapiyi başarısız bulduğundan ,ilaç tedavisini siğille beraber sağlam doku da yandığından,elektrokoter yarası zor iyileştiğinden tercih etmemektedir. Radyofrekansla tüm lezyonları tek tek lokal anestezi ile,hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında 5 kez daha ayda bir kontrol ederek yeni çıkanları ücretsiz yakmaktadır.
Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.
Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formundan sadece makat hastalıkları değil aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili soru sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhis ve tedavisinde yer almıştır. Her 8 kadından birinden görülen meme kanseri ile ilgili muayene olabilirsiniz.
Diğer Uygulamaları:
*Ben tedavisi:Yüzdeki ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır.Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir.Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise ,gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır.
*Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile nasırın kökünü de alarak çıkarır.
*Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.
*Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.
*Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.
Adres Bilgileri:
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Doktor Seher Şirin’e Sor
Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.
Merhaba hocam, benimde 2013 yılında aldığım kilolar sebebiyle tahminimce 76 kg dan , 86 kg çıktım damla şeklinde kanama olmuştu doktora gittiğimde iç hemoroid dedi krem falan vermişti ben düzgün bir şekilde kullanmadım bile zamanla geçti birkaç yıl sonra tekrarladı bu sefer başka doktor anal fissür dedi sonra ilaç krem yazdı daha kullanmadan kendi kendine geçti böyle ara ara oldu son iki yıldır tekrarladı bu kez şiddetli ve kanamalı olmaya başladı son doktara Temmuz ayında gittim 1,5 cm yırtık var dedi korkulacak bişey yok kronik değil dedi altını çizerek sormana rağmen devlet hastanesinde lacofen krem kullanmanı istedi birde dışkı yumuşatıcı ama bir türlü geçmedi bu sefer mercimek büyüklüğünde ödemde elime geliyor yani anlamadım nasıl bir hastalık hayatımda sadece askerlik döneminde kabız oldum hareketli bir insanım yerimde duramam beslenmede turşu, acılı şeyleri oldum olalı sevmem bir diyetisyene mi gitmeliyim hala çekiyorum 1984 doğumluyum iki kız kardeşim var onlarda da zaman zaman olmuş geçmiş teşekkürler
Kabızlığın yanı sıra ishal de anal fissür sebebi olabilir. Kabız olmasanız bile ilk kısmını sert gelmesi de makat çatlağını yapabilir. Doktor muayene ettiği için kanamanın kanser ya da başka bir önemli tedavi gerektiren hastalıktan olmadığını düşünüyorum. Fissür, hemoroid gibi hastalıklar sebep bir kez bile olsa tekrarlayabilir. Dışkıdan önce 5 dakika sıcak suya oturup, lokafen ile birlikte anuflex dediğimiz bitkisel kremi anüsün tam giriş kısmına sürünüz. Bunu yaparken parmağınızın ilk boğumu anüsün içine hafif girsin. Çünkü çatlak orada oluyor. Dışına ya da çok içeriye sürmenizin bir anlamı yok. Bu ilaçları sürdükten sonra dışkılama yapın. Muayene olduğunuz için ve anuflex bitkisel olduğu için ilaç önerebildim. Kronikleştiği zaman botoks ya da ameliyat gibi müdahaleler gerekir. Zayıflamak için diyet uzmandan yardım alabilirsiniz tabii ki ama kabızlık için bol su içmeniz, bol sebze ve lifli meyveler tüketmeniz, hareketinizi arttırmanız, özellikle bir saat yürümeniz yeterli olabilir. Bir de dışkınız geldiğinde bekletmeyin, ertelemeyin. Çünkü o dışkının ilk kısmını sertleşmesine sebep olur
Merhaba hocam makatımın tam kenarında ufak sert morumsu bir şişlik oldu 21 yaşındayım daha önce oramla alakalı bir sorun yaşamadım akıntım kaşıntım kanamam yok sadece şişkinlik rahatsızlık veriyor sizce nedir
Kabız ya da ishal olduysanız, tuvalette uzun kalıp zorlanma olduysa anal hematom dediğimiz deri altına kan pıhtılaşması olabilir. Daha önce hemoroidi olanlarda pıhtılaşmış basur düşünülebilir. Ama daha önce hiçbir şikayetinizin olmadığını söylüyorsunuz. Büyüklüğüne göre anal hematom çoğu zaman kendiliğinden bir hafta gibi sürede geçer. Ağrısı çok fazla ise ve büyükse cerrahi müdahale ile boşaltmak gerekebilir. Biraz ilaçla tedaviye destek sağlanır. Bu sırada sebep olan yani tuvalette zorlanma gibi sebepler varsa gidermelisiniz. Geçmezse genel cerrahi uzmanına muayene olmalısınız.
Merhaba Hocam. Eşim 17 ocak 2022 tarihinde anal fissür ameliyat oldu sonrasında 2 ay sonra anal apse gelişti. 30 mart 2022 apse drenajı yapıldı. Şu an topu iğne başı kadar delik kaldı akıntı geliyor. Cerrah mayıs aynın ortasında muayene olduğumuzda 3 ay sonra MR çekilecek sonra bakarız duruma göre, bence kapanabilir diyor. Saat 12 hizasında fissürden opere oldu. O da 12 hizasında kabarıklık var gibi diyor. Bu ameliyat yeri mi ya da fistül oluşmuş mu? Ümidimi kaybetmeye başlıyorum. Çok müzmin bir hastalık. Tekrar riskleri varmış. Eşim erkek hasta. 42 yaş.
Öncelikle Antalya’ya taşınma ve yeni bir muayenehane kurma işlerinin yoğunluğundan dolayı geç cevap verdiğim için kusura bakmayınız Neredeyse ameliyattan 3 ay sonra apse olmuş, fissür ameliyatından sonra apse sık görülür. Fakat 3 ay sonra apse olması tamamen ameliyattan bağımsız olarak apse gelişmiş olduğunu akla getirir. En azından 3 ay sonra tekrar bakılır. Apselerin yüzde 60’ı fistül’e döner, %40’ı sorunsuz kapanır. Fistül’e dönüşme apsenin derinliğine, büyüklüğüne ve erken tedavi edilip edilmemesine göre değişir. Bu nedenle umudunuzu kaybetmeden beklemekten başka şu an yapabilecek bir şey yok. Yeniden şişme, ağrı olursa ilk fırsatta kontrole gitmelisiniz
Hocam sağlıklı günler dilerim. Benim eşime 12 yıl önce ülseratif kolit teşhisi konuldu. O gun bu gündür Asakol tablet kullanıyor. Bu hastalık için kullandigi ilaç tedavisi dışında sizin önerebileceğiniz yeni bir tedavi ya da operasyon yöntemi varmı? Eşim son 2 yıldır çok daha fazla karın ağrısı yaşıyor. Kullandığı ilaç safra kesesine taş oluşturdu. Bu nedenle dönem dönem safra kesesi sancısı oluyor. Konu hakkında bilgi almak istiyorum. Çok teşekkürler.
Ülseratif kolitin tedavisi için bir ameliyat yoktur. Aksine ülseratif kolitte ameliyat etmenin sakıncaları vardır. Ülseratif kolite bağlı durdurulamayan kanama, bağırsak delinmesi ya da tümör, kanser gelişmesi gibi durumlar olursa bunlara yönelik cerrahi tedavi yapıyoruz. Onun dışında ülseratif kolitin iyileşmesi için yalnızca tıbbi tedavi dediğimiz ilaç tedavisi yapılır. Bu konu da Gastroenteroloji uzmanlarının alanına girer. Son gelişmeleri, yenilikleri, son çıkan ilaçları, ilaçların yan etkilerini gastroenterologlar biz cerrahlara göre çok daha iyi bilirler. Safra kesesi taşı oluştuysa cerrahi tedavi yapılır. Yani safra kesesi alınır.
Hocam merhaba,
Makat çatlağı şikayeti ile bugün doktora gittim. Bana anectra krem verdi. Makatımın çok az içinin de kaşındığını söyledim ama içine sürmene gerek yok çatlak etrafında var oraya sür dedi doktor. İlk kez sürdüm bu gece. Bu nasıl bir baş ağrısı aman allahım. Zaten ağrı kesici verdi doktor ve uyarmıştı da ağrı konusunda. Size sorum bu krem etkisini gösterdikten sonra 14 gün daha devam edilmeli deniyor. Ben düzenli kullanırsam bu baş ağrıları her kullanmamda oluşur mu?
Bir de etkisini normal durumlarda ne kadar sürede gösterir?
Bahsettiğiniz krem makat kaslarını gevşettiği için etkilidir ama makat kaslarını gevşetirken tüm damarların kaslarını gevşetir. Buna kafa içindeki damarların kasları da dahildir. Bu nedenle şiddetli baş ağrısı ve tansiyon düşmesi yapabilir. Ben genellikle tercih etmiyorum, çoğu hasta tolere edemiyor. Çok düşük dozda kullanın ya da devam ederse doktorunuza başvurun, başka ilaçlar yazsın. Dışkıdan önce 5 dakika sıcak su tutarsanız ya da sıcak suya oturursanız da makat kası gevşeyecektir. Normalde muayene etmeden ilaç önermem ama bitkisel kaynaklı olduğu için ve ilaç olmadığı için anuflex kremi önerebilirim. Anuflex de benzer etkileri yapar. Dışkıdan önce ve sonra sürebilirsiniz. Hafif içine doğru parmağınızla sürmelisiniz.
Hocam Merhaba
Çocuğum 8 yaşında.5 ay önce ishal oldu.aile hekimi tahlil yapmadan bağırsak için parazit ilacı verdi.ishal devam etti.sonra birkaç defa devlet ve özelde çocuk doktoruna gittik.vitamin,antibiyotik ve ishal kesici ilaçlar verdiler.dışkı bazen katı bazen sıvı
çocuk sık sık tuvalete gidiyor(günde ortalama 10)
Problem şu:her gittiğinde dışkı yapmıyor,beyaz sümüksü bir şey geliyor.kanlı değil.nadir olarak karnına ağrı gelip öyle tuvalete gittiğini söylüyor.bazen arkasının acıdığını söylüyor.neşesi iyi,yemesi de normal sayılır.6 ay önce 30 kilo idi.simdi ,28.5
Bulunduğumuz yerde çocuk gastronolojisi yok.ankarada çocuk Hastanesi’nde muayene olduk.kan ve gaita tahlili temiz çıktı.karar verirseniz kolonoskopi yapalım dedi.
Başka prof. doktora sonuçlarını mesaj attık.kolonoskopiye gerek olmadığını,hepatit b aşısı olmamızı söyledi.
hocam ne olabilir ne önerirsiniz
Teşekkürler,kolay gelsin.iyi günler
Doktordan sonra şahsi olarak 20 gün probiyotik kullandı.
Çocuk olması dolayısıyla ve ben Genel Cerrahi Uzmanı olmam nedeniyle bu konuda yorum yapmam doğru değil. Benim fikrim ise hem karın ağrısı, hem ishal ve akıntılı dışkı, sümüksü dışkı olması nedeniyle çocuk gastroenterolojisinin dediğine devam edin. Kolonoskopi kesin teşhis için çocuk da olsa şarttır. Bazı bağırsak hastalıklarında kan tahlilleri bozulmaz, bu nedenle tahlillere bakıp bir şey yok demek doğru değildir. Bu durumda yapılacak tek şey kesin teşhis için kolonoskopidir
İyi gunler hocam benim sorunum büyük abtestim tam bitmiyor temizledikce azar azar geliyor ve cikiş noktasinda küçük şişlikler var nohut büyüklüğünde.
Büyük abdest bittikten sonra azar azar eğer kaçma şeklinde geliyorsa makat kaslarında bir bozukluk olabilir. Şişlikler de anal hematom, dış hemoroid ya da anal fissürün bekçi memesi olabilir. Dışkının parça parça gelmesinin açıklanması için mutlaka muayene şarttır. Anüsün iç kısmında, bağırsağın son kısmında bazı durumlar buna sebep olabilir. Muayene etmeden kesin bir şey söylemek mümkün değildir
Merhaba hocam kegel egzersizi anismus rahatsızlığına iyi gelir mi
Hayır, kegel egzersizleri gevşek olan kasları biraz kuvvetlendirmek için yapılır. Anismusta ise gevşek kas değil aksine daha fazla kasılmış olan kaslar vardır, dolayısıyla çok fazla anismusta işe yaramaz
Hocam merhabalar ismim Metin (yaş 26). Zamanında aşırı kilo verdiğim için göbeğim kat kat olmuştu. Ayrıca çok fazla oturan bir yaşam döngüm söz konusuydu. Sonuç olarak son 4 aydır göbek deliğinde bir anormallik sezdim (kötü koku ve akıntı). Bende çözüm olarak ön vücut bölgesindeki bütün kılları makine ile almakta buldum. Ayrıca deliğin içinde gördüğüm kılları da çekip almaya başladım. Son 1 aydır ise deliğin derin iç kısmında yer yer kıl görmeye devam ettim. Sanırım bu gördüğüm kıllar, makine ile kılları kesmeden önceki kılların birikintisinden başka bir şey değildi. Onlara elimle ulaşamıyordum ve bende cımbız yolunu tercih ettim. Ucunu kolonya ile ıslatıp iyice temizledim ve 2-3 güne bir gördüğüm derin yerdeki kılı (eğer varsa) çekip aldım. Sonuç olarak delikte düzelme başladı. Fakat 1 hafta önce göbek deliğimi kontrol ederken içinde dil organına benzer kırmızımsı (kan gibi) yarı mercimek boyutlarında bir et parçası (veya deriye yapışık apse) gördüm. Şok oldum. İlgili yapının derinlemesine oldukça net ve detaylı bir fotosunu dahi çektim. İlgili bağlantı burada: https://www.hizliresim.com/ocjycyx ***Bu görseli 11 Ağustos 2021 tarihinde çektim. *** 07 Ağustos tarihinde ise ilgili yapı kan kırmızı renginde ve dışarıya daha çok çıkıktı. Anladığım kadarıyla rengi açılıyor yani iyileşiyor. Görselde de gözüktüğü gibi az da olsa kıl hâlâ mevcut. Göbek deliğimin normal görüntüsü öyle değil. Emin olun o fotoyu çekmek için ellerimle deliği bayağı bir gerdim ve çok çok derinden foto aldım. Ameliyat olmakta istemiyorum. Anladığım kadarıyla göbek deliği kıl dönmesi ameliyatı çok seyrek oluyormuş. Son olarak göbek deliğinde asla ağrı ve şişlik olmadı. Kötü koku ve akıntı ile başladı. Kıl çıkmaya başladı ve şimdi de o et parçası gibi bir yapı oluştu. Fakat iyileşiyor gibi gözüküyor. Şimdi ben ne yapmalıyım hocam? Artık o bölgedeki (ön vücut) kılları sürekli kesiyorum. Zaten sürekli banyo yapan biriyim. Oradaki geçmiş dönemden kalan kıllar zamanla çıkmaya devam edecektir. Çıktıkça alsam bu illet sonunda geçer mi yoksa illa o bölgeyi kesip atacak mıyız? 😀 Bana cevap verirseniz çok mutlu olurum. Bu görsel beni psikolojik olarak olumsuz etkiledi. HAYIRLI GÜNLER DİLERİM.
Illa o bölgeyi kesip çıkarmak gerekmez. Kılları temizleyin ama bir kez doktora gitmenizde fayda var.Siz kılları temizlerken yaptığınız tahriş de granüloma sebep olabilir. Hem o granülomu temizler hem de içeride sizi ulaşamadığınız kıllar varsa temizleyerek aletli temizleyerek pansuman yapar. Görselde çok etkilenecek bir durum yok, granülom mevcut. Bu da zararlı değil ama alınmasında fayda var
Merhaba Hocam. Benim Hemoroitim var. Fakat 10 gün önce ishal oldum ve 2 -3 kez şiddetli tuvalete ‘çıktım. Ondan sonra Makadın dışında toplu iğne ucu gibi dıştan yumuşak bastırınca sert bir sivilce farkettim.Daha önce var mıydı bilmiyorum. Ağrı veya kanama yok her şey normal.Ne önerirsiniz ? Saygılarımla…
İshal olduğunuzda tuvalette ıkın dıysanız ve zorlandıysanız anal hematom olabilir. Anal hematom genellikle ağrılıdır ancak boyutu küçükse ağrı yapmayabilir. Sert mercimek gibi ele gelir. Kendiliğinden geçecektir. Ağrı olursa ya da o şişlik büyürse genel cerrahi uzmanına muayene olmanızda fayda var.
Hocam merhaba
Yaklaşık 1 aydır makatta ıslaklık hissi yaşıyorum. Bunun dışında herhangi bir ağrı sızı yanma kanama yok, hemeroidimde yok yapılan kontrollerde bisey çıkmadı, endoskopi ve kolonoskopi yapıldı endoskopide midemde helikobakter çiktı antibiyotik tedavisi uygulandı kolonoskopide herhangi bir sorun yok denildi sadece biraz iltihap var denildi 1 ay kadar modet kullandım modet kullandigim zamanlarda bu şikayetim bitti fakat ilaç bittikden sonra tekrar başladı,
Yakın bir zaman mr gireceğim onun sonucundada bişey çikmaz ise ne yapmalıyız veya bu ıslaklıgı bir tedavi var mı?
Makatta ıslaklık yapan ancak geriye fistül hastalığı kalır, anal dermatit ya da aşırı terleme de olabilir. Muayene de fistül, anal dermatit olsaydı büyük ihtimalle muayenede meslektaşlarımız görürdü. Gözden kaçan bir fistül varsa mr da çıkar. Eğer ki hiçbir şey çıkmazsa makat terlemesi olabilir. Makat terlemesinde o bölgeye cilde terlemeyi önlemek için botoks yapılabilir.Tabi bu karar vermek için tüm sevdiklerinle birlikte muayene etmek gerekir