Kadın Genel Cerrahi Uzmanı (Op. Dr. Seher Şirin) Kimdir?

Daha önceki konularımızda dikkat ettiyseniz, anüs bölgesi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için mutlaka Proktoloji, yani makat hastalıkları uzmanlarına muayene olunması gerektiğini belirttik. Bu alanda size ilk önereceğimiz hekimlerden birisi Op. Dr. Seher Şirin‘dir. Özellikle kadın genel cerrahi uzmanı arayan hanımların ilk tercihi olan Şirin’in 30 yılı aşkın hekimlik tecrübesiyle tanışma fırsatını bu sayfada bulacaksınız.

Op. Dr. Seher Şirin Kimdir?

Kadın Doktor

1961 Yılında Karaman-Ermenek’te Doğdu
İlk olarak doğduğu ve yaşadığı yerlere bakacak olursak, 1961 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldiğini belirtmek gerekir. Bir süre sonra ailesiyle birlikte Mersin’e taşınmış olup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Oldu

Sürekli hayalini kurduğu doktorluğa ilk adımını 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanarak attı. (1)

Altı yıllık tıp eğitim sürecinden sonra 1985 yılında doktor unvanını alan Seher Şirin, iki yıllık mecburi hizmet görevini Muğla Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak tamamlamıştır.

Kısa bir süre Silivri Sağlık Grup Başkanlığında çalıştıktan sonra, 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde pratisyen doktor olarak üç yıl görev yapmıştır.

1990 Yılında Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimine Başladı

Mezuniyetinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra uzmanlık eğitimine başlayan Doktor Seher Şirin, hayatında önemli bir yere sahip olacak eski adıyla SSK Samatya Hastanesi, şimdiki adıyla T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır.

O dönemde, kadın doktorların pek rağbet etmediği ve cesaret göstermediği genel cerrahi ihtisasının zorluklarını göze almış ve uzun süre hastanenin tek kadın genel cerrahi doktoru (asistanı) olarak çalışmıştır. Burada gece-gündüz, oldukça yoğun bir şekilde, dört yıl süren genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır.

Genel Cerrahi Uzmanı Olarak Şişli SSK Hastanesinde Göreve Başladı

1994 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamlayan Doktor Seher Şirin, ilk görev yerini Şişli SSK Hastanesi olarak belirlemiştir. Bir yıl süren bu görevin ardından, genel cerrahi ihtisasını aldığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski adıyla SSK Samatya Hastanesi) bu kez Genel Cerrahi uzmanı olarak dönmüştür. (2)

SSK Samatya’da 18 Yıl Görev Yaptı

1997 yılında göreve başladığı T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılında emekli olmuştur. Binlerce insana umut olmuş ve birçok sağlık alanında hizmet vermiştir. Emekli olduktan sonra İstanbul Yeşilköy’de özel bir klinikte Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

Op. Dr. Seher Şirin Hangi Hastalıklara Bakıyor?

İlgilendiği Başlıca Hastalıklar:

Uzun yıllar görev yaptığı hastanenin hizmet hastanesi olması nedeniyle genel cerrahinin alanına giren her tür hastalığın tedavisiyle ilgilenmiş ve bu alanlarda deneyim kazanmıştır. Hastalarının büyük çoğunluğunu kadın genel cerrahi uzmanını tercih eden kadın hastalar oluşturmuştur. Bu nedenle, özellikle kadınların muayeneden çekindiği meme ve makat hastalıkları alanında daha yoğun çalışmıştır. Makat hastalıkları konusundaki deneyimi nedeniyle erkek hastalar tarafından da tercih edilen bir hekim olmuştur. (3)

Hemoroid (Basur): Kadın ve erkek ayrımı olmadan özellikle kabızlık problemi yaşayan insanlarda en sık görülen hastalıktır. İshalde de olabilir. Nedeni dışkılama esnasında ıkınmaya bağlı olarak toplardamar genişlemesidir.

Op. Dr. Seher Şirin, hemoroid tedavisinde özellikle ameliyatsız yöntemlere önem vermektedir. Birinci derece ile gelmeniz halinde ilaçlarla tedavi edilebilir. 2 ve üçüncü derece olması halinde ise Lazer ve Rubbel Band Ligation (RBL) dediğimiz (Lastikle Boğma Yöntemi) uygulamaktadır. 4. Derece olması halinde ise tek çözüm yolu ameliyattır. Laserle ameliyat  veya  THD yöntemi dışarıda dikiş olmadığından ağrısız bir çözüm olarak tercih etmektedir. (4)

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs): Genellikle erkeklerde ve özellikle 15-30 yaş arası erkeklerde görülen bir sorun. Her ne kadar kıl batması ile karıştırılsa da, aslında kuyruk sokumu bölgesinden cilt altına kıl, tüy gibi yabancı cisimlerin girmesi ve orada zamanla bir yumak kapsül haline gelmesiyle oluşur.

İlk başlarda ciddi bir şikayete neden olmasa da, ilerleyen süreçte apse, kuyruk sokumunda şiddetli ağrı, devamlı akıntı gibi sorunlarla hayat kalitesini düşürür.

Kesin çözüm yolu ameliyattır. Mümkün olan hastalarda, özellikle fazla yayılmamış durumlarda mikro sinüsektomiyi tercih etmektedir. Bu sayede hastanın hastaneye yatmasına, anestezi almasına ve günlerce ağrı çekerek yüzü koyun yatmasına gerek kalmaz. İleri derecede olan hastalarda ise mikrosinüsektomiye benzer avantajları bulunan ameliyat çeşidi olan Karidakis ameliyatını uygulamaktadır. (5)

Makat Çatlağı (Anal Fissür): Yine kabızlık problemi olan insanlarda yaygın görülen bir hastalık olan makat çatlağı, hastalar tarafından makat yırtığı veya makatta damar çatlaması olarak da tanımlanır. Sert dışkılamanın ya da çok sulu ishalin neden olduğu anüs iç kısmındaki çizik veya yara, bir ay içerisinde ilaçlar ve bazı önlemlerle tedavi edilebilir.

Tedavi edilmediğinde kronik hale gelebilir ve ameliyat ya da botoks enjeksiyonu gibi müdahaleler gerekebilir. Doktorumuz Seher Hanım, ameliyat ve bazı yan etkilerinden çekinen hastalarda, sadece bir dakika süren botoks tedavisini uygulamaktadır. (6)

Anal Hematom (Makatta Pıhtı Toplanması): Makatta ağrı ve meme oluştuğunda, pıhtılaşmış hemoroidle karıştırılabilen anal hematom oldukça sık görülmektedir. Hemoroid’de aslında genellikle ağrı görülmez. Makatta pıhtı toplanması anlamına gelen bu hastalık, yine kabızlık ve dışkılama esnasındaki ıkınma ile yakından alakalıdır. İkınma, anüs bölgesindeki damarların patlayarak cilt altına kan akışına ve kanın pıhtılaşarak ağrıya dönüşmesine neden olur. Küçük ve ağrısız bir tedavi yöntemi olan, 1 cm’lik alanda yapılan kesi ile pıhtı boşaltılır.

Makat Siğili (Kondilom) HPV virüsünün sebep olduğu, sivilce gibi lezyonlar genellikle cinsel yolla bulaşır. Dokuya bulaştıktan sonra, yıllarca dokuda kalabilir. Anal kondilomda, anüsün iç kısmının anoskopla kontrolü ve varsa anüste ve rektumda tedavisi gereklidir. (7)

Lezyonlar tedavi edildikçe yenileri çıkabilir. Bu nedenle, sıkı takip altında ayda bir yapılan kontrol ve her yeni çıkan lezyona uygulanan tedavi önemlidir. Tedavisinde ilaç tedavisi, kriyoterapi, elektrokoterle yakma veya radyofrekansla yakma gibi yöntemler bulunur.

Op. Dr. Seher Şirin, kriyoterapinin başarısız olduğunu, ilaç tedavisinin siğillerle beraber sağlam dokuyu da yaktığını ve elektrokoter yaralarının zor iyileştiğini belirterek, bu yöntemleri tercih etmemektedir.

Radyofrekans ile tüm lezyonları tek tek lokal anestezi uygulayarak, hastaneye yatmadan temizlemektedir. Sonrasında, ayda bir yapılan beş kontrol sırasında yeni çıkan lezyonları ücretsiz olarak yakmaktadır.

Op. Dr. Seher Şirin sadece Proktoloji değil aynı zamanda meme hastalıkları uzmanıdır.

Meme Hastalıkları Teşhis ve Tedavisi
Uzmanımıza aşağıdaki soru ve yorum formu aracılığıyla sadece makat hastalıkları değil, aynı zamanda meme hastalıkları ile ilgili de sorular sorabilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptığı 18 yıllık süreçte, meme hastalıkları çalışma grubunda yer almış ve meme kanseri teşhisi ve tedavisinde önemli rol oynamıştır. Her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri ile ilgili muayene ve tedavi imkanlarından faydalanabilirsiniz. (8)

Medikal Estetik Uygulamaları

Ben Aldırma:Yüz ve vücuttaki her tür benler kötü şüphe içermiyorsa ameliyatsız (radyofrekansla buharlaştırma ,damar benlerinde infraret koagülasyon) tedavileri yapmaktadır. Bu yöntemler vücutta en az iz bırakan yöntemlerdir. Benler kanser şüphesi içeriyorsa punch biyopsi (küçük doku örnekleri alma ) alarak benleri inceletmektedir. Eğer kanser şüphesi fazla ise, gereğinde lezyonu lokal anestezi ile küçük bir  cerrahi müdahaleyle çıkarmaktadır. Ben aldırma nasıl yapılır? Başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Nasır:Ellerde veya ayaktaki nasırları radyofrekans yöntemi ile  nasırın kökünü de alarak çıkarır.

Lipom (yağ bezeleri):Saçlı derideki yağ kistlerinde  saçı kesmeden olabildiğince küçük kesi ile çıkarma işlemini yapmaktadır.

Endoskopi: Mide barsak hastalıklarının tanısında önemli bir yöntem olan Gastroskopi, kolonoskopi işlemlerinde 23 yıllık deneyimi vardır.

Diğer cerrahi hastalıklar: Op.Dr.Seher Şirin genel cerrahi uzmanıdır.Diğer cerrahi hastalıkların(guatr,safra kesesi,apandisit  gibi) tanı ve tedavisini yapabilmektedir.

Adres Bilgileri: 
Op. Dr. Seher Şirin şu anda Antalya’da hasta kabulüne devam etmektedir.
Yüksekalan Mahallesi, 485 Sokak, No:2 Kat: 1 Muratpaşa / Antalya
Telefon: 0242 312 22 20
WhatsApp: 0532 459 69 00
Web: www.ideaantalya.com

Sorularınız var mı?

Evet arkadaşlar uzmanımız ile ilgili özet bilgilere yer verdik, şimdi kendisine sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz. Sizden gelen sorulara burada yanıt vermektedir.

REFERANSLAR

  1. Günergün, F., & KADIOĞLU, S. (2006). İstanbul Üniversitesi’nin yerleşim tarihçesi üzerine notlar. Osmanlı Bilimi Araştırmaları8(1), 135-163.
  2. Baskan, S., Çakmak, A., Göksoy, E., Abbasoğlu, O., Çelebi, A. E., Güllüoğlu, B., … & Aktaş1, H. (2009). Genel cerrahi uzmanlık eğitimine farklı bir bakış. Ulusal Cerrahi Dergisi25(4), 142-5.
  3. ORAL, S. E., & Nadiye, Ö. Z. E. R. (2020). Bir Kolonoskopi Gerçeği: Utanma Duygusu ve Yönetimi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi9(2), 216-221.
  4. Ferhat, Ç. A. Y., Kanat, B. H., & Girgin, M. (2017). Hemoroit tedavisinde lastik band ligasyon sonuçlarımız. Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi3(3), 581-588.
  5. MENTEŞ, O. D. M. Ö., Uzmanı, E. H. H. G. C., ÖZDEMİR, O. D. M., Uzmanı, E. H. H. G. C., & ÖZGÜL, O. D. Ö. PILONIDAL SİNÜS HASTALIĞI VE CERRAHİ TEDAVİSİ.
  6. ERSAN, Y., YAVUZ, N., ÇİÇEK, Y., ERGÜNEY, S., & KUŞASLAN, R. (2004). Anal fissürlerde medikal tedavi. Cerrahpaşa Tıp Dergisi35(4).
  7. Yazgan, S., Koçberber, Ç., Suleymanzade, N., & Can, U. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar? Sağlığını Şansa Bırakma; Koru (n)!!!.
  8. Özdemir, L., Tekbaş, Ö. F., Erdal, M., & Balkan, M. (2007). GATA Meme Hastalıkları Polikliniği’ne Başvuran Hastalarda Meme Kanseri Risk Faktörlerinin Araştırılması. Türkiye Aile Hekimliği Dergisi11(4).

747 Yorum

  1. Sevgili hocam; günde 7 tane zeytin ve incirin beraber tüketilmesiyle anal fissür ve hemoroidin iyileşeceği ve bağırsağı düzenlediğini duydum .Ama zeytinin çekirdeğiyle beraber tüketilmesi lazımmış sizce çekirdeğini de yutsam zararı olur mu ?

  2. hocam , 3ay önce botox yaptırdığım halde iyileşemiyorum sanırım. kabız degilim her gün wc çıkıyorum ama sebze meyve yiyip gunde 3lt su içmeme ragmen dışkım sert. son iki aydır böyle. wc de hafif batma oluyor.dışkı tam anlamıyla yumuşamıyor sebebi ne olabilir? ne yapmalıyım

  3. Merhaba hocam, Ben 6 ay önce anal fissür ameliyatı oldum. Ama hala her tuvalete çıkışımda ağrım azalmasına rağmen peçetede kan görüyorum.Kabız da değilim neden oluyor sizce? (Yaşım 17)

  4. hocam merhaba size sacma bi soru olacak belki benim için hayati önem taşıyor yardım ederseniz sevinirim. bundan uzun yıllar önce makat ın etrafındaki kılları makasla keseyim derken makas kaydı ve o bölgeden bi parça koptu ufak bu parça deildi. bunun yanı sıra yıllar geçtikce o kopan parçanın devamı et parçası olarak dışarı çıktı ve son bir kaç yıldır sürekli olarak buyük abdest e gittiğimde kanama yapıyor utandığım için doktora falan gidemiyorum yani sonu olüm bile olsa bu konu için gitmem lütfen bana yardımcı olun benim yapabileceğim birşey varmıdır çok mağdurum saygılarımla.

  5. İyi günler hocam . Bana anal hematom teşhisi kondu ve kabız olmadığım sürece sorun yok . Sorum bazi kaynaklarda çay kabızlık yapar deniyor . Gunde 3 öğün şeklinde içilen çayın kabızlık yapıcı etkisi olur mu ? Ayrıca siyah çayın pıhtı giderici ve iltihap sökücü etkiside varmış . Mandalina ve portakalın yaralarından ise kani sulandırır diye bir bilgi var .Bunlar benim rahatsizligima faydalı mı zararlı mı olur ? Şisligin buyumemesi için ne yapmalıyım ? Şimdiden teşekkürler .

  6. Merhabalar hocam
    Daha öncede yazmıştım şimdi yeni bişeyin farkına vardım. 4 ay önce anal fissür ameliyatı oldum. Fissür iyileşti tuvalete çıktığmda kanama ağrı yok. Fakat ameliyatın yapıldığı yer yani kesinin yapıldığı yer halen ağrı yapıyor. Üstüne oturunca ağrıyor. Dokununca bir sertlik var hocam ayrıca. 4 aya rağmen bu normal mi ? Eczacı daflon 500 diye bir ilaç verdi acaba bu ilaç ameliyat yerinin iyileşmesine etki eder mi hocam? Sizin önereceğiniz bir krem veya ilaç var mı ?

  7. tesekkurler hocam . peki ben botokstan dolayı üç aydır gaz kaçırıyorum hiçbir şekilde tutamıyorum ayaktayken veya yuruyorken. bu ne kadar devam eder bunun için yapabileceğim birşey yok sanırım?engellenemez değil mi?

  8. Merhaba Hocam;

    Hocam yasım 33 2 Gündür sol memde yani meme ucumun hemen dibinde bastırınca bir acıma oluyor ama şişlik kitle yok elime gelmiyor sanki gerilme varmıs gibi oluyo en son eylül ayında ultroson çektirdim daha önce sag göpüsümden apse ameliyatı olmuştum ama simdi sol göğüsümde göğümün dibi bastırınca acıması biraz psikolojimi bozdu ağrı yok ne olabilir geçicimidir adetim yeni bitti

  9. hocam merhaba, üç ay önce fissür için botox oldum. doktor maalesef parayı aldıktan sonra sorularımla ve kaygılarımla ilgilenmediği için size sormak istedim.fissürün buyuk oranda geçtiği az bişey kaldığı söylendi.ama botox yapıldığından beri gün içinde hiç agrım olmasa da çatlağın üzerine hafif bastırınca acıyor.tuvalette sıkıntım yok dışkı yumuşak sadece ufak yanma var.çatlağa bastırınca acıması normal midir? tesekkurler

  10. Merhaba Hemoroid muayenesi oldum temiz çıktı,doktor sağlıklısınız dedi. Ama e-nabızdan baktım abdominal ve pelvik ağrı yazıyor. Erkeklerde bu durum neden olur

  11. 9 aydır anal fissür ameliyatı sonrası dışkı yumuşatıcı bir hap kullanıyorum.1 gün kullanmassam kabız oluyorum ve yine ağrı başlıyor. Fakat son günlerde hapı aldıktan sonra ateşim ve mide bulantım başlıyor. Acaba bu bundan mı kaynaklanıyor yoksa ben mi üretiyorum. Lütfen cevap verin ?? (18 yaşındayım)

  12. bi daha özetliyim iç homeroid ameliyatı oldum lazer yontemi ile fakat 6 ay bi sureden sonra makat ile sag kalcam arasında makata yakın bi damarda şişlik meydana geldi kıkıdrdak gibi oldu oraya baskı uygulayınca gaz cıkarıyorum kendı kendıne

  13. öncelikle merhaba yaklasık 6 ay once lazer tedavi yöntemiyle ameliyat oldum yaklasık 1 aydır makat ile sag kalcam arasında makata yakın olan bi damarda şişlik meydana geldi enterasan olan durum o şişliğe bastırınca makatımdan gaz cıkması bu sizce normal bi durum mu

  14. Merhabalar hocam ben 4 ay önce anal fissür amelşyatı oldum. Fissürüm iyileşti tuvalet esnasında ağrım kanamam yok. Fakat ameliyatın yapıldığı yerde yani makatın saat 9 yönünde kesinin yapıldığı yerde halen ağrım var. Üstüne oturunca ağrı yapıyor. Yara kapandı sadece çok küçük yarık gibi biley var kesinin olduğu yerde. Tüy dökücü kremle tüyleri alınca ağrı biraz hafifledi ama halen çok rahatsız ediyor. Sebebi ne acaba zamanla düzelir mi ve daha çabuk düzelmesi için ilaç önerir misiniz ?

  15. Merhaba hocam ben de hemoroid vardı ama bir iki şişkinlik çıktı doktor daflon ve proctolog yazdi ve bunları Kulan geçer dedi kullandım geçti ama hemoroid ilaçla geçmez diye biliyorum sizce geçmiş midir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir